Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

80 деца освободени от лагери на терористи в Уганда

Main Pic
Публикувана: 25.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1371
Коментари: 0
Според полицията над 80 деца са били спасени миналата седмица от различни центрове за набиране на терористи около Уганда.
 
Говорителят на полицията Фред Енанга информира обществеността на пресконференция, че в сряда и четвъртък миналата седмица съвместната оперативна група за борба с тероризма и Главното военно разузнаване са провели спасителни операции в областите Калуле-Луверо и Нтороко, където са спасили 50 деца.
 
След това през уикенда още 22 деца бяха спасени по време на нападение в дом за набиране на терористи в окръг Kasengeje-Wakiso.
 
Полицията спаси и допълнителна група от 15 деца, които избягаха от бунтовническата група на Съюзните демократични сили (ADF).
 
„Непълнолетните разказали на полицията, че са били обучавани в боравене с оръжие; детонация на импровизирани устройства и използването им”, пише The Independent.
 
„Според полицейските записи досега над 106 заподозрени са били арестувани за предполагаемо подпомагане, финансиране, набиране и мобилизиране за Съюзническите демократични сили-ADF.
 
Терористичната група ADF произхожда от Западна Уганда и в момента действа извън Източната Демократична република Конго. Основната цел на групата е да създаде ислямски халифат в Централна Африка.
 
Филиал на ISIS, ADF редовно извършва атаки в доминираната от християните ДРК, като често убива, отвлича и разселва християни.
Наскоро терористичната група извърши четири бомбени атаки в столицата на Уганда Кампала, което представлява рязко и тревожно увеличаване на дейността на групата в страната.
 
Моля ви, молете се за края на терористичната група на ADF и за това Господ да смекчи сърцата на бунтовниците, които твърде често са деца, принудени да участват в отвратителни актове на насилие.
 
Моля ви, молете се също и за тези, които са били жертви на тероризма, Господ да ги изцели и да укрепи църквата сред преследванията.
 
Източник: Internationa Christian Concern
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg