Сряда, 01.12.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Руски църкви в подкрепа на Пайви Расанен

Main Pic
Публикувана: 26.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 269
Коментари: 0
Седем християнски църковни деноминации в Русия изразиха подкрепата си за Пайви Расанен, бивш министър на финландското правителство и посветена християнка, която ще бъде съдена през януари.
 
Член на финландската християндемократическа партия Расанен ще се защитава по три висящи дела. Тя е обвинена в изразяване на идеи, които биха могли да доведат до „етническа агитация“ срещу хомосексуалистите, както е описано в раздел 10 от Наказателния кодекс на Финландия.
 
Нейната история можете да си припомните тук.
 
Идеите на Расанен са отразени в брошура за брака и сексуалността, публикувана през 2004 г., но все още достъпна онлайн.
 
Пред съда ще застане и Юхана Похйола, ръководителят на лутеранската издателска къща, която е публикувала книжката.
 
След като беше официално обвинена, Расанен заяви: „Не се смятам за виновна за заплахи, клевети или обида на която и да е група хора“, добавяйки, че всички нейни вярвания са „базирани на учението на Библията за брака и сексуалността“.
 
За нейния случай е създаден документален филм и той предизвика разгорещен дебат относно религиозната свобода и правата на ЛГБТ хората във Финландия.
 
Руски баптисти, петдесятни и православни християни подкрепят Расанен. В Европа няколко християнски организации изразиха мнението си по случая през последните месеци, включително Европейският евангелски алианс. Международната организация ADF ръководи нейната правна защита.
 
Религиозна платформа, формирана от 7 християнски църковни групи в Русия, заяви, че е „загрижена“ за положението на финландския парламентарист, съобщи Christian Network Europe. Тези християнски лидери се оплакват, че Пайви Расенен „публично декларира своята лоялност към традиционните християнски принципи и в резултат на това е под заплахата от съдебно преследване и лишаване от свобода“.
 
В изявлението, публикувано на 11 ноември и подписано от членове на Руската православна църква, Евангелската лутеранска църква на Русия, Руския съюз на евангелските християни баптисти и Руската асоциация на християните от евангелската вяра (петдесятниците), се изразява изненада от факта, че цитирането на Библията се разглежда от финландските власти като „нарушение на принципа на равенство и достойнство на хомосексуалистите“.
 
„Ние подкрепяме онези християни, които, въпреки нарастващото влияние на либерализма, са верни на традиционните принципи на своята вяра и които не отказват да отстояват библейските морални ценности.
 
Църковните групи завършват, като изразяват своята „надежда“, че „разумът“ и „справедливостта ще бъдат утвърдени“.
 
Източник: "Евангелски фокус"
Photo: Iltalehti
 
 
 
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg