Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Близките на загинал пастир прощават на убиеца

Main Pic
Публикувана: 29.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1157
Коментари: 0
Семейството и скърбящата църква на пастир от Минесота, който загива, след като пиян шофьор удря колата му отзад, простиха на човека, отговорен за смъртта на духовния служител, трогвайки цялата съдебна зала.
 
През ноември 2020 г., 58-годишният Дейвид Нелсън се движи с близо 100 км в час в зона с допустима скорост 50 км в час. Той има съдържание на алкохол в кръвта 2 промила, когато пикапът му удря отзад джипа на 69-годишния Върлин Стрендж на магистрала 92, съобщава списание The Legal Advocate.
 
Стрендж, който е дългогодишен пастир на Първа баптистка църква в Клиърбрук, загива при катастрофата, а съпругата му е сериозно ранена.
 
На съдебното заседание на Нелсън на 14 ноември, където той е осъден на три години затвор за убийство с превозно средство, семейството и паството на Стрендж споделиха думи на прошка, което е и темата на последната проповед на пастира преди смъртта му, съобщава WDAY.
 
Вдовицата, дъщерята и синът на Върлин се приближили до убиеца Нелсън, за да го прегърнат, след като чули решението на съда. Те му казали, че му прощават и ще се молят за него и семейството му. Те му казали още, че и той трябва да си прости.
 
„Толкова много ни е простено; как да не ти простим”, каза и членът на църквата Рик Мур.
 
„Прощаваме ви, г-н Нелсън“, каза дъщерята на Стриндж, Джейми Нелсън. „Колкото и да беше трудно в началото, искаме да знаете, че сме се молили за вас през последната година, защото знаем, че животът ви е бил повлиян от най-голямата ви грешка."
 
Съдия Ерик Шифердекер казва, че подобен акт на прошка е нещо, което никога преди не е виждал в неговата съдебна зала. Окръжният прокурор Кейти Лорсбах е била разплакана от реакцията на семейството на жертвата.
 
Според разследващите органи инцидентът през 2020 г. е станал, след като Нелсън е консумирал различни алкохолни напитки по време на лов. Местен началник на пожарната е следял пикапа на Нелсън, след като се обадил на 911, за да каже, че превозното му средство е карало извън магистралата.
 
„В последния момент, преди да удари автомобила на загиналия пастир, убиецът непрекъснато увеличавал скоростта. Черната кутия в превозното средство показва, че от момента, в който Нелсън е влязъл в кръстовището до момента, в който камионът му се ударил в джипа, той не е свалял крака си от педала на газта“, казва прокурорът Лорсбах.
 
На съдебното заседание Нелсън се е извинил за действията си с думите: „Много оценявам аспекта на прошката и това, което близките на пастира казаха. Осъзнавам, че нямам право да ги моля да ми простят“, казва той.
 
Стрендж, който е бил пастир на Първата баптистка църква в продължение на 25 години, е описан като „отдаден на учението на Библията“.
 
„Той прочиташе Библията поне 6 пъти всяка година и знаеше наизуст много стихове“, се казва в некролога му. „Любовта му към Христос помогна да се издигнат безброй общности и хора в нужда. Върлин организира многобройни пътувания до Украйна, за да помогне с провеждане на младежки лагери в църквата там. Неговата силна вяра и любов към пътуванията го отведоха в Йордания и Израел през 2020 г. Това пътуване беше ценен момент в живота на Върлин.
 
„Върлин вложи безкрайна любов и енергия към общностите и хората, на които е служил. Той ръководи безброй сватби, кръщенета, погребения и други събития. Пастирът винаги помагаше на семейства в криза и трудности, както и в поменти на празнуване и триумф.“
 
След смъртта му десетки хора публикуваха послания в памет на пастира, споделяйки как той е повлиял в живота им.
 
„Върлин беше герой за нас и за толкова много хора. Благодаря на семейство Стрендж, че сподели този велик Божи човек с нас и всички онези, чийто живот е докоснал. Имаме ценни спомени“, пише един негов почитател.
 
„Придобивам смелост, когато наблюдавам неговия живот на любов и свидетелство за Евангелието. Чувам го да казва стихове от Писанията в главата ми и си спомням дългите часове, които всеки ден влагаше в четенето на Божието Слово. Той е герой на вярата за мен и мнозина“, пише друг.

Източник: Christian Post

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg