Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Китайските власти арестуват християни заради участие в конференция

Main Pic
Публикувана: 29.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 986
Коментари: 0
Полицията в Китай арестува християнски служител и вярващ от домашна църква в провинция Шанси за участие на християнска конференция в Малайзия миналата година, където говорители са били пастирите Тим Келър и Д. Карсън.
 
Янкуй, служител на реформираната църква "Сион" в град Тайюан, и Джанг Ченхао, негов сътрудник в църквата, са задържани от полицията миналата неделя, съобщава базираната в САЩ група China Aid.
 
Двамата християни са били арестувани след неделното богослужение, без официални лица да информират членовете на семейството им за задържането за повече от 24 часа. Съобщението за задържане е изпратено до семействата на 22 ноември.
 
Известието, изпратено до съпругата на пастира, Яо Конгя, от общинското бюро за обществена сигурност на провинция Шанси Фенян, гласи: „Съгласно член 82 от Наказателно-процесуалния закон на Китайската народна република, на 22 ноември 2021 г. нашето бюро задържа криминално проявения Ан Янкуй, който е заподозрян в незаконно пресичане на националната граница и в момента е задържан в центъра за задържане на окръг Фангшан."
 
През юли петима други християни от същата църква бяха арестувани за участие в конференцията „KL2020 Евангелие и култура“, организирана от китайско-индонезийски пастир Стивън Тонг в Куала Лумпур, съобщи по това време базираната в САЩ организация за наблюдение на преследването International Christian Concern .
 
Келър, теолог и автор на бестселъри, и Карсън, почетен професор по Нов завет в Trinity Evangelical Divinity School и съосновател на The Gospel Coalition, бяха сред лекторите на международната конференция.
 
Петимата са били арестувани по подозрение, че са пресекли незаконно националната граница и случаят не е бил преследван от властите, тъй като те са притежавали официални паспорти на Китайската народна република и са влезли в митниците законно, отбелязва China Aid, добавяйки, че арестът миналата неделя е бил направен по „същото абсурдно обвинение“.
 
Янкуи поддържа тесни връзки със силно преследваната Църква на ранния дъжд и пастир Уан И и това може да е причината, поради която той е мишена на преследване, предполага China Aid.
 
Източник: International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg