Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Почина основателят на Daystar TV

Main Pic
Публикувана: 30.11.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 678
Коментари: 0
Християнската телевизия Daystar обяви във вторник, че Маркъс Лемб, основател и президент на медията, е починал от усложнения от COVID-19. Той беше на 64 години.
 
„С натежало сърце съобщаваме, че Маркъс Лемб, президент и основател на Daystar Television Network, се прибра у дома, за да бъде с Господа тази сутрин. Семейството моли да се зачита тяхното лично пространство, докато скърбят за тази тежка загуба. Моля, продължете да ги издигате в молитва“, се казва в публикацията на мрежата в Tуитър.
 
Според биографията му в Daystar, Лемб е роден в Кордел, Джорджия, и израснал в Макон. Там на 15-годишна възраст той започва да проповядва като евангелизатор.
 
Лемб пропуска последната си година в гимназията и се записва в университета Лий, в Кливланд, щата Тенеси, с пълна стипендия.
 
Връщайки се в Макон през декември 1991 г., Лемб основава Дружеството на Божието слово и се жени за Джони Трамел от Грийнвил, Южна Каролина през 1982 г. Двойката пътува до повече от 20 щата по време на съвместните си евангелски пътувания. Маркъс е ръкоположен за епископ в Божията църква.
 
По време на пътуване до Израел през 1983 г. той усеща, че Господ му казва да се премести в Монтгомъри, щата Алабама. Той пита: "Защо Господи?" и Бог му казва да създаде първата християнска телевизия в този щат.
 
И така, след като са женени само от една година, младоженците правят скок на вярата и се местят в Монтгомъри, без да знаят нищо за телевизионния бизнес.
 
„Взехме назаем старо оборудване, предаватели и стари камери“, казва по-късно Джони Лемб пред CBN. "Бяхме верни и излязохме в ефир през 1985 г. Бяхме там 7 дълги години, но Бог беше верен."
 
Семейство Лемб създават WMCF-TV, 45 Alive, първата християнска телевизионна станция в Алабама. Но те знаят, че Алабама не е последната им мисия и Господ работи в сърцето на Маркъс, за да достигне до по-голяма публика. През 1990 г. се появява възможността да построят телевизионна станция в Далас и те продават своята станция в Алабама на Sunlight Broadcasting.
 
Марк и Джони създават KMPX-TV 29 и  започват предавания с пълна мощност в Далас през септември 1993 г.
 
Четири години по-късно семейството официално стартира Daystar Television Network с пряко предаване на новогодишната служба на T.D. Jakes в църквата Potter's House в Далас.
 
Днес Daystar Network достига до над 108 милиона домакинства в Съединените щати и повече от 2 милиарда души по целия свят, втората по големина християнска мрежа в света. В допълнение, Daystar Television се предлага на всички основни сателитни и кабелни системи в САЩ и може да се види във всяка страна по света.
 
През 2006 г. Daystar стана първата и единствена християнска телевизионна мрежа, излъчвана в Израел.
 
Семейство Лемб бяха домакини на собствена ежедневна програма на живо в мрежата, озаглавена "Маркъс и Джони".
 
Двойката е служила в църкви в цялата страна, включително църквата "Лейкууд" на Джоел Остийн в Хюстън, Тексас.
 
Пат Робъртсън, основателят на Christian Broadcasting Network, казва, че животът на Маркъс Лемб ще бъде запомнен от милиони.
 
„Скърбим за смъртта на Маркъс Лемб, велик Божий човек, чийто живот ще бъде запомнен от милиони“, казва Робъртсън. "Нашите молитви и съчувствие са с Джони, цялото семейство и всички в Daystar."
 
Източник: CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg