Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Страх за нашите деца

Main Pic
Публикувана: 01.12.2021
Автор: Ал. Крейвънс
Прочетена: 1330
Коментари: 0
Не съжалявайте и не се страхувайте за вашите деца и внуци, защото светът, в който ще растат, не е това, което е бил преди. Бог ги е създал и ги е призовал за точния момент във времето, в което се намират. Животът им не е случайност или инцидент.
 
Издигайте ги пред Бога в постоянна молитва, за да познаят силата, в която ходят като Божии деца. Обучете ги в авторитета на Неговото Слово. Научете ги да ходят с вяра, знаейки, че Бог контролира всичко. Дайте им увереност да знаят, че могат да променят света.
 
Не ги учете да се страхуват и обезсърчават от състоянието на света, но да се надяват, че могат да направят нещо по въпроса.
 
Всяка личност в цялата човешка история е бил поставена в точното време поради Божия суверенен план и Неговата цел.
 
Бог знаеше, че Даниел може да устои в ямата на лъвовете.
 
Бог знаеше, че Давид може да победи Голиат.
 
Бог знаеше, че Естир може да се справи с Аман.
 
Бог знаеше, че Петър може да понесе преследването, на което беше подложен.
 
Бог знае, че вашето дете може да се справи с всяко предизвикателство, пред което е изправено в живота си. Той го е създал специално за това!
 
Не се страхувайте за децата си, но благодарете за честта, че Бог ви е избрал да бъдете родители на поколението, което е изправено пред най-големите предизвикателства в живота ни.
 
Изправете се и посрещнете това предизвикателството. Отгледайте едни Данаиловци, Давидовци, хора като Естир и Петър!
 
Бог не е в изумление и не се чуди какво ще прави с тази бъркотия в света, в който живеем. Той има армия, която издига, за да прогони тъмнината и да Го направи известен по цялата земя.
 
Не позволявайте на страха ви да открадне величието, което Бог е вложил у вашите деца. Знам, че е трудно да си ги представим като нещо друго освен нашите сладки малки бебета, Като родители ние просто искаме да ги предпазим от всичко, което някога би ги затруднило, но те са родени за време като това и Господ ще се погрижи за тях, въпреки всички предизвикателства и трудности, които предстоят.
 
Вярвайте и не се съмнявайте!
 
Източник: Carry the Light
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg