Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Убити и ранени след стрелба в американско училище

Main Pic
Публикувана: 01.12.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 499
Коментари: 0
Християните по света са призовани да се молят за семействата на жертвите (убити и ранени деца) след стрелба в американско училище, в щата Мичиган.
 
Шерифът на окръг Оукланд коментира, че 16-годишният футболист Тейт Майър е един от убитите по време на стрелбата, за която е съобщено в 12:51 ч. Той се е опитал да обезоръжи стрлеца, след като вече е биол прострелян.  Другите убити ученици са Хана Сейнт Джулиан, на 14 г.; Мадисин Болдуин, на 17 г. и Джъстин Шилинг, който е починал от нараняванията си в местната болница в сряда сутринта. Има противоречиви съобщения, според които Шилинг е бил на 17 или 15 години.
 
Другите жертви включват тежко ранено 15-годишно момче, простреляно в главата; тежко ранено 14-годишно момче, простреляно в главата и челюстта; 17-годишно момиче, простреляно във врата; 15-годишно момче, простреляно в крака; 47-годишна учителка  и 14-годишно момче, простреляно в гръдния кош и врата, което в момента е на апарат за вентилация след операция.
 
Няма официални данни дали Тейт Майър се е бил със стрелеца преди смъртта му, но шерифът на окръг Оукланд каза, че той е починал в патрулната кола, докато полицаите го карали в болницата.
 
„Нямаше време за чакане“, каза късно във вторник шерифът на окръг Оукланд Майкъл Бушар. „Полицай се опита да го качи в колата, за да го закара възможно най-бързо в болница, но младежът издъхна в колата. Той е герой, защото се е опитал да спре стрелеца.
 
Стрелецът, който ще бъде съден в сряда, се е предал доброволно. Прокурорът Карън Макдоналд обяви в сряда, че 15-годишният ученик Итън Кръмбли ще бъде съден като възрастен по няколко обвинения, включително четири обвинения за убийство от първа степен.
 
Други обвинения, срещу които може да бъде изправен, включват едно обвинение за тероризъм, довел до смърт, седем обвинения за нападение с умисъл за убийство и 12 обвинения за притежание на огнестрелно оръжие при извършване на престъпление. Той може да получи доживотен затвор.
 
Според шерифа Бушар следователите преглеждат охранителните камери в училището. Съгласно видеото стрелецът е излязъл от тоалетната и е започнал да стреля по ученици в коридора напълно безразборно и „с абсолютно брутално хладнокръвие“.
 
Нападателят е произвел 15 до 20 изстрела, преди да бъде задържан.
 
Още същата вечер християни, близки на пострадалите и загиналите, са организирали молитвено бдение за утеха на скърбящите и възстановяне на ранените жертви, които все още са в критично състояние в болница. Молим ви молитвите да продължат.
 
Източник: Christian Post

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg