Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Правилните хора

Main Pic
Публикувана: 05.12.2021
Автор: Ч. Спърджън
Прочетена: 997
Коментари: 0
„И Господ ми показа четирима ковачи/работници“.
                                                                                                           Захария 1:20
 
Във видението, описано в тази глава, пророкът вижда четири ужасни рога. Те бутаха насам-натам, блъскайки най-силните и най-мощните сред Божия народ. Тогава пророкът попита: "Какви са тези?" Отговорът беше: „Това са рогата, които разпръснаха Израел“. Той видя пред себе си онези сили, които потискаха Божията църква. Имаше четири рога, защото църквата е атакувана отвсякъде.
 
Е, може би пророкът се е почувствал уплашен, но внезапно пред него се появиха четирима ковачи. Той попита: "Какво ще направят тези?" Това са хората, които Бог намери, за да счупят тези рога на парчета.
 
Бог винаги ще намери хора за работата Си и ще ги намери в точния момент. Пророкът не видя първо ковачите, когато нямаше какво да се направи, а първо „рогата“, а след това и „ковачите“. Освен това Господ намира достатъчно мъже. Не намери трима ковачи, а четирима, защото имаше четири рога и сигурно имаше нужда от четирима силни работници, които да се справят с тях.
 
Бог намира правилните мъже. Това не са четирима мъже с химикалки, за да пишат. Той не призовава четирима архитекти, за да чертаят планове. Той вика четирима ковачи, за да вършат груба работа.
 
Бъдете сигурни, вие, които треперите за Божия ковчег, че когато „рогата” се появят, ще се намерят и „ковачите”. Няма нужда да се тревожите за слабостта на Божията църква в нито един момент. В точния момент може да се появи от никъде някой доблестен реформатор, който ще разтърси народите: Златоустовци може да излязат от нашите дрипави училища, а Августиновци от най-гъстия мрак на мизерията в Лондон.
 
Господ знае къде да намери Своите слуги. Той има в засада множество силни мъже и по думите Му те ще излязат в битката; „защото битката е на Господа“ и победата е Негова.
 
Нека останем верни на Христос и Той в подходящото време ще издигне за нас защита, било то в деня на нашата лична нужда или в сезона на опасност за Неговата Църква.
 
Източник: Charles Spurgeon Gems
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg