Вторник, 25.01.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Трима, от отвлечените в Хаити мисионери, са освободени

Main Pic
Публикувана: 07.12.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 769
Коментари: 0
Още трима от 17-те мисионери от Christian Aid Ministries, отвлечени в Хаити на 16 октомври, са били освободени в неделя вечерта, съобщи в понеделник базиранaта в Охайо благотворителна организация. Тя призовава за продължаване на молитвите за 12-те останали техни колеги, които все още са държани в плен от прословутата банда 400 Mawozo.
 
„Благодарни сме на Бога, че снощи бяха освободени още трима заложници“, се казва в изявление на Християнската благотворителна организация в понеделник сутринта.
 
„Освободените са в безопасност и изглежда са в добро здраве“, добавя организацията. „Както при предишната наша публикация, ние не сме в състояние да предоставим имената на освободените хора, обстоятелствата около освобождаването или каквито и да било други подробности.“
 
Организацията с нестопанска цел призова поддръжниците да участват в пост и молитва през следващите три дни за останалите заложници.
 
„Моля, продължете да ходатайствате за тези, които все още са задържани, както и за тези, които са освободени“, се казва в изявлението. „Ние копнеем всички заложници да се съберат със своите близки. Благодаря ви за вашата молитвена подкрепа.”
 
Новината идва само две седмици след като бандата освободи двама мисионери, описани като болни възрастни.
 
Източник, запознат с първите две публикации, казва пред The ​​Miami Herald, че не е бил платен откуп, въпреки че лидерът на бандата от 400 Mawozo Уилсън Джоузеф е заплашил да убие всички мисионери, ако групата му не получи по 1 милион долара на човек за освобождаването им.
 
Историята можете да си припомните тук.
 
Докато преговорите за освобождаването им продължават между бандата и служители от Хаити и правителството на САЩ, видео на Джоузеф се разпространява в социалните медии, показващо, че престъпният бос не е доволен от темпото на преговорите.
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg