Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Трагедия с християни в Кения

Main Pic
Публикувана: 06.12.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 762
Коментари: 0
Най-малко 22 души са се удавили, след като автобус, превозващ група вярващи от католическа църква, е бил отнесен от наводнение в Кения. Твърди се, че един свещеник е загубил 11 свои племенници при инцидента.
 
Според данни на вестник The Star, 17 души са били спасени, след като автобусът е потънал в река Ензиу, повлечен от силното течение.
 
Смята се, че шофьорът се е опитал да насочи превозното средство покрай наводнен мост в окръг Китуи, но силното течение го е понесло в реката.
 
Автобусът превозвал членове на католическата църква „Св. Яков“ в Мвинги. Местният вестник The Star съобщава, че 15 от загиналите са членове на едно и също семейство, които пътували, за да присъстват на сватба на възрастна двойка.
 
Кадри, излъчени по местната телевизия, показват жълт автобус с маркировка отстрани. Според надписа автобусът принадлежи на местна семинария. Автобусът е бил завлечен в реката, докато тълпа местни жители го наблюдавали, без да могат да помогнат.
 
След това на видеоклипа се вижда как автобусът изчезва във водите по средата, предизвиквайки неистов вой сред зяпачите.
 
The Star публикува съобщение, разпространено до членове от църковното ръководство, в което се казва:
 
„Скъпи енориаши и приятели на църквата "Свети Яков",  позволете ми да ви информирам, че нашият църковен хор днес претърпя трагичен пътен инцидент. Хорът е пътувал с автобус, за да присъства на сватбата на брата на отец Бенсън Китямбу в Нуу. Докато шофьорът се опитвал да пресече река Ензиу, автобусът на семинарията "Св. Йосиф" загубил контрол и бил отнесен от силата на водата. Досега загубихме 22 членове, някои тела са намерени, други все още се търсят. Някои са спасени и отведени по спешност в болница. Отец Китямбу е загубил 11 племенници. Изгубихме и наши братя, които работят в семинарията.
Възлюбени, нека продължим да се молим за близките на починалите вярващи.”
 
Много части от източноафриканската нация преживяха необичайно силни валежи през последната седмица.
 
Източник: Premier Christian News
Photo: The Star
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg