Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастирска грижа и пандемия

Main Pic
Публикувана: 07.12.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 733
Коментари: 0
Най-малко 41% от християните в Обединеното кралство на възраст над 65 години, казват, че църковното ръководство не е осигурило нужната пастирска грижа по време на пандемията.
 
Ново проучване, поръчано от Premier Christian News и извършено от Savanta ComRes, попита повече от 2000 християни от цялото Обединено кралство как са се справили лидерите в църквата им, когато е било наложено блокиране заради Covid.
 
Джейми Хил, ръководител на християнската благотворителна организация Faith in Later Life, казва, че е несправедливо да се обвиняват само църковните лидери.
 
„Мисля, че поглеждайки назад към пандемията, виждаме, че църковните лидери не бяха по-информирани от нас как да преминат през тази криза и как да реагират на нея. И те бяха невероятно напрегнати. Много от тях трябваше да станат технически експерти за една нощ и да научат как да общуват и да организират онлайн църква и всякакви подобни неща.
 
„Без съмнение ще има някои слепи петна. Но мисля, че според мен с оглед на тази статистика по-широкото предизвикателство все още е възприятието, че всичко трябва да се прави от лидера на църквата“, казва той.
 
Хил твърди, че всички християни трябва да играят роля в предоставянето на пастирска грижа и смята, че това дава възможност на всички църковни членове да мислят по-всеобхватно.
 
„Ако сме в Христос, всички сме част от отговора на този проблем, ние сме част от решението, ние сме част от конгрегацията, която трябва да се грижи за онези, които са невидими и често нечуваните в нашия свят. И така, за мен има предизвикателство как останалата част от църквата всъщност се ангажира с пасторална подкрепа и пасторална грижа“, добави той.
 
Проучването установи също, че повече от 60 процента от 2000-те анкетирани хора казват, че няма да се върнат в църквата със същата редовност.
 
Питър Керидж, главен изпълнителен директор на Premier каза: „Надявам се тази новина да служи като катализатор за напредък и подобрение, за да отразява промените в живота, които хората претърпяха по време на пандемията. Време е църковните лидери да водят предизвикателни, но смислени разговори и да намерят устойчиви решения "
 
"Има много какво да се направи, ако християнството в Обединеното кралство трябва да процъфтява през 21-ви век. Този коледен сезон е наистина зов за събуждане!" заключи той.
 
Premier Christian News
Photo: Church Times
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg