Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Божията вярност е сила

Main Pic
Публикувана: 08.12.2021
Автор: Д. Уилкерсън
Прочетена: 632
Коментари: 0
Един от най-важните стихове в цялото Писание се намира в първото послание на Петър, където апостолът говори за необходимостта от изпитание на нашата вяра. Апостолът пише:
 
„За да може истинността на вашата вяра, която е много по-ценна от златото, което загива, въпреки че е изпитано с огън, да се намери за хвала, почит и слава при откровението на Исус Христос“ (1 Петър 1:7, NKJV) .
 
Гръцката дума, използвана за изпитания тук, означава „изследване или тестване чрез трудности и премеждия“. Този пасаж предполага, че Бог казва: „Вярата ви е ценна за мен, по-ценна от цялото богатство на този свят, което един ден ще загине. В тези последни дни, когато врагът изпраща всякакво зло срещу теб, искам да можеш да устоиш силен с непоклатима вяра.”
 
Петър казва: „Тогава Господ знае как да избави благочестивите от изкушенията и да запази неправедните под наказание за деня на съда” (2 Петрово 2:9). Гръцката дума тук, която се използва за изкушение, означава „доказване при несгоди“. Ясно е, че Бог не иска да ни държи в нашите изпитания. Защо би искал да ни държи в разгара на изкушенията и страданията? Той не получава никаква слава от изпитанието на Неговите деца, а от резултатите от нашите тестове!
 
Има само един начин да успеем в нашите изпитания и той е да преминем теста. Помислете за това. Когато бяхте в училище, как най-накрая успяхте да завършите? Издържахте последния изпит, нали? Ако не успеете, ще бъдете върнати в клас, за да го повторите.
 
Такъв беше случаят с древния Израел. Когато Бог ги доведе до Червеното море, Той изпита народа Си, подложи ги на тест. Бог ги доведе до самия ръб на унищожението, заобикаляйки ги с планини от двете страни, море от едната и приближаващ враг от другата.
 
И все пак Господ постави Израел в тази ситуация, очаквайки известна реакция. Искаше хората Му да признаят своята безпомощност. Той искаше да ги чуе да казват: „Ние помним как Бог ни избави от язви. Помним как ни изведе от пещта на скръбта, където правехме тухли без слама и нямахме почивка. Бог ни избави тогава и ще го направи отново!
 
Нека се радваме на Неговата вярност. Той е Бог и ни е дал обещания, които ще изпълни. Той ще ни пази от всеки враг, който идва срещу нас.”
 
Такава вяра е сладък тамян за Бога.
 
Източник: World Challenge
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg