Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Роден за победа

Main Pic
Публикувана: 09.12.2021
Автор: Димка Тенева
Прочетена: 1064
Коментари: 0
От момента, в който поканим Исус да влезе в нашето сърце и Му позволим да влияе в живота ни, ние се обричаме на победа във всяка духовна битка. Бог не иска да водим един пораженчески живот. Той ни е дал власт над неприятеля на нашата душа и ние трябва да я използваме.
 
Дяволът ще се опитва да отвлече вниманието ни. Целта му е, да не можем да разберем, че Бог е приготвил за нас изобилен живот. Как го прави?
 
Той знае, че нашите мисли контролират и доминират поведението ни, затова атакува мисловния ни живот. 
 
Нашите мисли влияят на начина, по който поглеждаме и приемаме това, което се случва около нас и на начина, по който ние се справяме с живота. 
 
Мисловният ни живот влияе върху всичко, затова е важно да внимаваме какво мислим. Нашите мисли са бойното поле, където битката се печели или се губи. Сатана знае, че ако може да повлияе на това, което мислим, ще може да повлияе и на нашето поведение и действия.
 
Единственото нещо, което може да ни вдъхнови и да ни придаде сила е, е Библията.
 
Дяволът ни атакува главно по три начина – Крепостите, Разсъжденията (започваме да разсъждаваме върху мислите си) и Представите.
 
Първо в ума идва мисъл – ние или я отхвъляме, или я харесваме и приемаме.
 
После започваме да разсъждаваме върху нея и да си представяме какви ще бъдат последствията. Това се превръща в крепост, която дяволът използва, за да ни атакува, само защото сме харесали дадената мисъл и сме я приветствали. Начинът, по който мислим ще повлияе на нашето желание да мечтаем.
 
Това, което Бог казва в Библията, е, че ние имаме сила да събаряме крепостите в нашия ум. Това означава да отхвърляме всяко разсъждение, което е различно от думите на Бога.
 
Време е всеки християнин, който изповядва Божието име, да се моли за изцеление, за възстановяване, за Божието докосване, огън и реки от благословение да залеят всеки дом и всяка душа!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg