Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Двама пастири убити в Мианмар

Main Pic
Публикувана: 14.12.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 426
Коментари: 0
Според данни на медията Myanmar Now християнски пастир е бил убит по време на военен разпит в регион Магуей миналата седмица, след като е бил задържан по подозрение за връзки с Народните отбранителни сили (PDF).
 
26-годишният Салай Нгве Кяр от град Сидоктая бил арестуван, докато пътувал от своето село Тет Кей Таунг до град Соу на 6 декември. Служител от Комитета за народна революция на Магуей против хунтата споделя, че пастирът е отведен в местното полицейско управление и след това във фабрика за отбранителна техника, за да бъде разпитван допълнително.
 
В сряда Салай Нгве Кяр е изпратен в болницата Магуей за медицинско лечение. Семейството му е уведомено на следващия ден, че е починал. Източникът подозира, че младият пастир е бил измъчван до смърт, но точната причина за смъртта му остава неясна. Тъй като семейството му е избягало от региона, тялото му не е взето от болницата и опитите на местните хора да погребат тялото му, са неуспешни.
 
Приятел на убития пастир споделя, че Салай Нгве Кяр е член на етническата група Ашо Чин и учи теология в баптистката семинария Ашо Чин в град Пяй. Работил е като пастир в християнската църква в село Тет Кей Таунг.
 
Чиндуин съобщава, че пастир Ом Ки от район Оукфу в Канпетлет, щат Чин, е бил арестуван на 11 декември и убит на следващия ден. Тялото му е открито на 13 декември около 12:00 часа в храсталака близо до хотелска зона Канпетлет.
 
Пастир е Ом е съвсем млад човек, на около 20 години. Той е проповядвал в Church of Christ. Починал е от огнестрелна рана в главата. Организацията за правата на човека в щата Чин, потвърди смъртта му с коментара, че е бил арестуван и убит от войските на Татмадау, докато се връщал от посещение при баба си в село близо до Канпетлет.
 
Източник: International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg