Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво избира Бог?

Main Pic
Публикувана: 14.12.2021
Автор: Ч. Спърджън
Прочетена: 794
Коментари: 0
"Долните и презрените неща на света избра Бог".
                                                                                                 1 Коринтяни 1:28
 
Тръгнете по улиците на лунна светлина, ако смеете, и тогава ще видите грешници. Гледайте, когато нощта е тъмна, и вятърът вие, и тогава ще видите грешници.
 
Отидете в затвора, разходете се из килиите и се вгледайте в мъжете с тежки надвиснали вежди, мъже, които не бихте искали да срещнете през нощта, и там има грешници.
 
Идете в младежките институции за подрастващи с проблемно поведение и вижте онези, които са се отдали на буйната юношеска поквара, и там ще намерите грешници.
 
Прекосете моретата и идете на някой канибалски остров, на място, където свиреп мъж глозга нечия човешка кост, и там има грешници.
 
Идете, където искате, не е нужно да преровите земята, за да намерите грешници, защото те са достатъчно често срещани. Можете да ги намерите във всеки квартал и улица на всеки град, село и махала. Именно за такива Исус умря.
 
Дори и да споменете най-жестокия пример, извършен от представител на човечеството, ако той е роден от жена, аз все още ще имам надежда за него, защото Господ Исус Христос дойде да потърси и да спаси грешниците.
 
Господ Исус от любов избра някои от най-лошите хора на земята, за да станат най-добрите. Камъчетата от потока на благодатта се превръщат в бижута от короната на краля. Безполезната шлака Той превръща в чисто злато. Изкупителната Божия любов избира най-лошото от човечеството, за да бъде награда за жертвата на Спасителя. Действителната Божия благодат призовава и днес мнозина от най-презрените да седнат на трапезата на милосърдието и затова не допускайте никой да се отчайва.
 
Читателю, не отвръщай погледа си от тази любов, която струи от очите на Господ Исус, от любовта, бликаща от Неговите кървящи рани, от тази вярна любов, тази силна любов, тази чиста, безкористна и постоянна любов. Тя извира от сърцето и недрата на състраданието на Спасителя.
 
Призовавам те да не се отвръщаш от Христовата любов, сякаш тя е нищо за теб. Вярвай в Него и ще бъдеш спасен. Довери се на Господ Исус Христос с цялата си душа и Той ще те заведе до дясната ръка на Отца Си във вечна слава.
 
Източник: Charles Spurgeon Gems
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg