Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Противникът ви, дяволът...

Main Pic
Публикувана: 17.12.2021
Автор: Иводор Ковачев
Прочетена: 697
Коментари: 0
“Защото се свали клeветникът на нашите братя, който клевети денем и нощем…
                                                                                                                                                          Откровение 12:10
 
На първо място тези, които обичаме Христос, трябва да сме наясно, че си имаме противник и клеветник. Този факт е по-реален от това, че дишаме и стъпваме по земята!
 
Клеветникът и противникът, братя, ни мрази, защото ние сме възлюбили Единствения Спасител на душата ни - Христос Исус! Но той не мрази само нас, той мрази целия човешки род, защото цялото човечество пък е възлюбено от Твореца! Дали защото някои са Го възлюбили или понеже Той обича всички, всички сме намразени от човекоубиеца.
 
Ами погледнете, може ли действията повсеместно, навсякъде по света да са продукт на любов към хората? През последните две години аз виждам разделение в семейства, род, Родина… Виждам страх, унижения, безмилостно преследване, насилие, заплахи… Виждам да се затваря и да се подлага на унищожение наследствен, семен поминък. Бизнеси, на които са се облягали семейства и са осигурявали поминък за поколения, се затварят.  Пустеещи в прах празни помещения и табели по витрините: “Тотална разпродажба”, “For sale”, “For rent” говорят за отчаяние, за безизходица, за страдание и за много, много болка.
 
Някой трябва много да мрази човешкия род, за да му причинява това! Всъщност знаем кой. Започнахме публикацията си като го разкрихме и го назовахме по име! Той е тотално разкрит или поне за виждащите. Слепите, те са си по презумпция изгубени и, както казва Синът Божий: “те са ВЕЧЕ осъдени!…” Жал ми е за тях, но в усилието си да се съхраня и да оцелея, не мога да ги мисля, защото те са част от системата и със съгласието си, са също причинена за мъката спомената по-горе…
 
Битката е започнала много преди сега! Това е битка против човека по две причини:
1. Защото човекът е обичан от Твореца и се предполага, че всеки, който го нарани, причинява болка на Обичащия!
2. Защото врагът на Твореца и “клеветникът на братята” не му “стиска” да воюва срещу Него и единственото нещо, което му остава, надявайки се с това да Го нарани, е да воюва срещу тези, които Той обича!
 
Точки 1 и 2 почти се препокриват и допълват, но поне правят картината по-разбрана и “оставаш без извинение, ти човече”, който се опитваш да не я проумееш…
Така че, братя, близки на сърцето ми и не чак толкова близки - мразени сте, но не забравяйте, че сте и обичани!
Всъщност знайте, че докато сте обичани, ще бъдете мразени! Това “докато” означава завинаги ще бъдете мразени, защото НИКОГА няма да спрете да бъдете обичани!
 
В крайна сметка не забравяйте, че сте обичани, защото името на Този, Който ви обича е Любов! Е, как си представяте Любов да мрази? Ами, не може! Затова се подгответе да понасяте омразата на противника. Но ще кажа, радвайте се и пак ще кажа радвайте се! 
 
Не сте по-долу от еврейските християни в древно време, които “посрещаха с радост разграбването на имота си”! 
Не сте по-долу от светиите, които умираха с песен по арените, докато дивите зверове ги разкъсваха!
 
Не сте по-долу от вярващите, които с радост “приемаха да бъдат мъчени” и “не приемаха да бъдат избавени”, защото вярваха, че ще “получат по-добро възкресение”!
 
Вие сте като онези, които “изпитваха присмехи и бичувания, а още окови и затвор”!
Защото вие сте онези, “за които СВЕТЪТ НЕ БЕШЕ (И НЕ Е) ДОСТОЕН”!
 
Ако бяхте достойни за света, щяхте да треперите от това, което се задава и нямаше да сте достойни за Небето!
 
А, ако сте достойни за Небето, “когато видите това да става”, ще вдигнете високо главите си, защото “спасението е наближило” и Спасителят хлопа на вратата!
 
И тъй, “като знаете, че изпитването на вашата вяра възпроизвежда твърдост”, каква трябва да вашата обхода?
“Укрепете отслабналите колене”, защото “идва Царят на Славата! Кой е Този Цар на Славата? Господ на Силите - Силният и Славният на бой’!
 
Дойди, Господи Исусе!
И всички, които Го обичат, да кажат: Дойди! Мараната!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg