Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

С теб или без теб

Main Pic
Публикувана: 20.12.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 805
Коментари: 0
„И казаха на Ревека думите на по-стария ѝ син Исав; затова тя прати да повикат по-младия ѝ син Якова, и му рече: Виж, брат ти Исав се утешава относно тебе, че ще те убие. Сега прочее, синко, послушай думите ми: стани, та бягай при брата ми Лавана в Харан.” (Битие 27:42-43)     
 
Ребека показала мъдрост, като отпратила сина си Яков, за да избегне той гнева на своя брат Исав. Тя не изпитвала Бога, казвайки: „Този, който те е благословил ще се погрижи за теб,” и не се задоволила с това. Можем да сме сигурни, че това, което Бог желае, действително ще се случи, но Той използва хора и неща, а да  осъществи каквото желае. Ребека вярвала, че поклонението на Бога и благословението, дадено на Яков, ще бъдат опазени. Затова тя използвала това, което Господ ѝ давал, намирайки начин Яков да избегне гнева на брат си.
 
Хората, които вярват, че Бог ще се погрижи за всичко и не смятат за важно да използват това, което имат под ръка, трябва внимателно да обмислят този пример. Такива хора понякога не предприемат никакво действие, понеже смятат, че ако нещо трябва да се случи, то ще се случи с или без тяхната помощ. Те дори се излагат на излишни опасности и очакват Бог да ги пази поради обещанията Си.
 
Но подобни мисли са греховни, понеже Бог желае вие да употребявате това, което имате и да използвате възможностите по най-добрия начин. Той желае да осъществява волята Си чрез вас. Например, Той ви е дала баща и майка, макар да е можел да ви създаде и да ви храни и без тях. Това означава, че в ежедневния си живот вие имате отговорността да работите. Вие орете, сеете и жънете, но Бог дава резултата.
 
Ако престанете да давате мляко на едно бебе. понеже смятате, че то може да живее и без храна. ако така му е писано, тогава лъжете себе си и съгрешавате. Бог е дал майчините гърди, за да бъдат бебетата нахранени. Той лесно би могъл да храни бебетата и без мляко, ако беше избрал да постъпи така. Но Бог е пожелал вие да използвате ресурсите, които ви е дал.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg