Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ангелската вест на Рождество

Main Pic
Публикувана: 23.12.2021
Автор: Дарина Яламова
Прочетена: 568
Коментари: 0
Опитвали ли сте се да си представите каква е била онази специална нощ? Нощта на раждането на Спасителя. Отделните детайли. Дали е била по-тиха от обикновено? Звездите по-ярко ли са греели?
 
Колко голяма и пленителна е била онази специалната звезда, която е показвала пътя на мъдреците? Ами ангелите. Какво ли са си мислили? Как ли е прозвучала песента им, която е огласила цялото небе и разтърсила овчарите?
 
Ангелите са видели Своя цар и господар, как слиза на земята и то не, за да господарува, а да се смири. Да служи, да бъде отхвърлен, да се роди в обор, да обича необичаните. Видели са как сваля короната доброволно. Царят на цялата Вселена.
 
Осъзнавайки значимостта на това събитие, дали са знаели, че хората няма да го оценят, защото не отговаря на техните представи. Не се вписва в очакванията им.
Може би са си говорили: Нашият Бог остави славата в Небето, за да занесе надежда на човечеството и свобода от греховете. Да стане един от тях. Да им покаже, че ги обича, че ги разбира. Да страда с тях, да плаче като тях, да им остави примера си, но и нещо повече. Силата си. Да ги научи да живеят пълноценно чрез Него и да разгърнат пълния си потенциал, за да бъде прославен Той. 
 
Какво се случи реално на Небето в онази нощ? Самият Бог слезе от трона, за да умре за всеки един от нас. Недостойни, егоистични, пълни с всякакви грехове. Такива бяхме.
 
Вярвам, че песента на ангелите е била дълбоко осъзната, гръмка, силна, изразяваща преклонение, и възхищение. Чрез нея те са опитали да предадат, да извикат посланието на тази Свята нощ: Вашият Спасител се роди. Отворете сърцето си за тази истина. Не я пропускайте. Повярвайте я. Разгласете я.
 
„И внезапно заедно с ангела се намери множество небесно войнство, което хвалеше Бога, казвайки: Слава на Бога във висините, И на земята мир между човеците, в които е Неговото благоволение.“ Лука 2:13-14
 
За какво пеят те? Прославят Бога, пожелават мир и прокламират Божието благоволение.
 
Божието благоволение донесе мирa, за който всеки от нас копнее.
 
Тези истини променят съдбата ни, както тук на земята, така и за вечността.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg