Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Кръстени от Светия Дух

Main Pic
Публикувана: 29.12.2021
Автор: Д. Уилкерсън
Прочетена: 963
Коментари: 0
Някои от нас, вярващите, са спасени от много години насам, а други са християни от само година и дори от няколко седмици и месеци. Чудесно е, че всички ние сме спасени от греха!
 
За да можем да бъдем едни добри войници за служението на Господ Исус Христос, не е необходимо само да бъдем спасени. Нуждаем се и от кръщението и изпълването на Свeтия Дух. 
 
По времето на служението на апостол Павел, някои вярващи дори и не знаеха, че Светият Дух съществува. Павел ги попита: „Като повярвахте, приехте ли Светия Дух?“ А те му отговориха: „Не сме и чули, че има Свети Дух" (Деяния на апостолите 19:2).  Тези хора бяха спасени, но от текста става ясно, че те не бяха изпълнени и кръстени със Светия Божий Дух. 
 
Самият Господ Исус Христос не изпрати Своите ученици и последователи в света, докато те не бяха кръстени със Светия Дух. Със сигурност учениците притежаваха чисти сърца. Имаха нужната вяра да лекуват болните и да прогонват злите духове. Учениците бяха изпълнени с Божието слово и вече проповядваха за Господ Исус Христос, придобивайки нови вярващи. Те бяха свидетели на Неговото възкресение. Какво още им бе нужно? Апостолите дори бяха готови да дадат живота си за Господ Исус Христос. Тяхната любов не бе ли достатъчна, за да могат да продължават да вършат Неговото дело в този свят?
 
Скъпи вярващи в Христос, нищо от това не беше достатъчно. Очевидно е, че имаше още нещо. Господ Исус Христос каза на Своите ученици следните думи минути преди да се възнесе на небето: „Но вие ще получите сила, когато слезе върху вас Светият Дух, и ще Ми бъдете свидетели в Йерусалим, и в цяла Юдея, и в Самария, и чак до края на земята" (Деяния на апостолите 1:8).
 
Днес ние знаем със сигурност, че Светият Дух все още кръщава и се дава на всички вярващи.  Апостол Петър проповядва на ранната църква: „Покайте се и всеки от вас да се кръсти в името на Исус Христос за прошка на греховете. Така ще приемете дара на Светия Дух. Защото за вас е обещанието, за вашите деца и за всички, които са далеч, и които Господ, нашият Бог, ще призове" (Деяния на апостолите 2:38-39). 
 
Кръщението със Светия Дух е особено важно за нас, които преминаваме през последните дни: „И ето в последните дни, казва Бог, ще излея от Своя Дух върху всяка плът; синовете ви и дъщерите ви ще пророчестват; младежите ви ще виждат видения, а старците ви ще сънуват сънища; и в онези дни върху слугите и слугините Си ще излея Своя Дух и те ще пророчестват" (Деяния на апостолите 2:17-18).
 
Бог желае от нас да живеем и да се обхождаме в света с помощта на Светия Дух! Всички вярващи сме призовани да бъдем свидетели, винаги изпълнени със силата и водителството на Светия Дух!
 
Източник: World Challenge
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg