Вторник, 25.01.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Главната цел в живота

Main Pic
Публикувана: 02.01.2022
Автор: Димка Тенева
Прочетена: 284
Коментари: 0
Каква е главната цел в живота ни? Отговорът на този въпрос ще определи действията и стремежите ни през Новата година.
 
Всеки човек си поставя лични цели и се стреми да ги постигне. Това е чудесно и нормално, защото така ни е създал Бог. Постигането на поставените цели носи удовлетворение в живота ни. Но преди всичко главната цел на нашия живот трябва да бъде следната:
ДА ПРОСЛАВЯМЕ БОГА И ВИНАГИ ДА МУ СЕ ВЪЗХИЩАВАМЕ! 
 
Ако сме истински мъдри, ще се стремим да следваме тази главна цел и през настъпващата година.
СЛАВИ ГОСПОДА! ПОКОРЯВАЙ МУ СЕ! ВЪЗХИЩАВАЙ МУ СЕ!
 
Когато знаем, че с живота си прославяме Господа, ние се наслаждаваме на Неговото присъствие. Но, когато знаем, че не Го правим, сме склонни да Го избягваме. А това не е добро, защото без Божието присъствие, какви са шансовете ни за истински успех?! 
 
Когато погледнем назад към изминалата година, има ли неща, за които съжаляваме, защото знаем, че Бог не е бил прославен чрез тях? Е, Бог ни дава още една година да направим нещата по различен начин.
 
И ако съобразим всяко наше действие, реакция и стремеж със стиха: „каквото и да правите, правете всичко за слава на Бога“ (1 Коринтяни 10:31), ще се движим в правилната посока; ще имаме мир и радост, защото ще знаем, че животът ни допринася удовлетворение на Господа.
 
Каквито и обстоятелства да възникнат в месеците, които ни предстоят, ние ще се изправяме срещу тях с мир и увереност, знаейки, че Бог е с нас!
 
Успешна Нова Година!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg