Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Надежда, която побеждава

Main Pic
Публикувана: 02.01.2022
Автор: К. Холоуей
Прочетена: 1327
Коментари: 0
Скъпи мои вярващи, искам да ви споделя нещо, което грешниците не притежават. Качество, толкова ценно и могъщо, което всеки от нас трябва да разпознава. Като деца на Бога ние притежаваме невероятно благословение!
 
Със сигурност повечето от вас си мислят, че съм си загубил ума поради многото изпитания, трудности и тъмнина, през които преминаваме ежедневно. За съжаление, просто това е реалността на този живот. Въпреки това, има нещо, което е вярно и е една неразгадана и уникална истина за всички нас. Всеки човек, чийто живот е посветен и скрит в Господ Исус Христос, притежава силата и властта на Бога. Наистина, това е едно голямо благословение!
 
Библията ни казва, че трябва всекидневно да изповядваме това, което Бог ни е обещал. Няма никакво преувеличение в това твърдение. Нека винаги да помним: „Смърт и живот има в силата на езика и които го владеят, ще ядат от плодовете му” (Притчи 18:21).
 
Това е важна част от нашето славно наследство, подсигурено ни от Господ Исус Христос. Апостол Петър написа до църквите: „Благословен да бъде Бог и Отец на нашия Господ Иисус Христос, Който поради голямата Си милост чрез възкресението на Иисус Христос от мъртвите ни роди отново и ни изпълни с жива надежда за нетленно наследство, чисто и неувяхващо, съхранено на небесата за вас, които поради вярата си с Божия сила сте пазени за спасение, готово да се открие в края на последното време” (1 Петрово 1:3-5).
 
Апостол Петър искаше църквата да знае, че дори и преминавайки през изпитания и трудности, най-тъмният и страшен час е точно преди изгряването на слънцето. Всеки вярващ е роден отново за живата надежда. Точно тази надежда е очакването на Божието добро, което идва за нас, независимо от това колко дълга и непрогледна е тъмнината. Когато споделяме нашата вяра в Христос и вярваме в Божиите обещания и имаме надежда, това ни поддържа силни и ни освобождава от страха от смъртта.
 
Ние притежаваме една жива надежда. Ние сме родени отново чрез възкресението от мъртвите на Господ Исус Христос. Библията ни насърчава: „Затова прекланям колене пред Отеца на нашия Господ Иисус Христос, от Когото получава име всеки род на небесата и на земята, за да ви даде, според богатството на Своята слава, крепко да се утвърдите вътре в самите себе си чрез Неговия Дух” (Ефесяни 3:14-16).
 
Ние трябва да се радваме поради факта, че сме родени отново и Господ Исус Христос ни е дал изобилна милост. Ние сме пропити със силата на Бога, която възкреси Христос от мъртвите.
 
Господ Исус Христос обитава в нас завинаги! Никой не може да ни отнеме живата вяра и вечната надежда.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg