Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Източникът на благословенията

Main Pic
Публикувана: 09.01.2022
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 795
Коментари: 0
И възвърна всичкия имот, върна и брата си Лота с имота му, както и жените и людете.” (Битие 14:16)  
 
Лот и роднините му били заловени и отведени в плен от враговете, но Авраам го освободил. След като претърпял голямо поражение Лот получил обратно земята и притежанията си поради усилията на Авраам. Това било много повече отколкото той можел да се надява. По подобен начин хората в този свят днес получават добрини поради християните, които живеят вярно на земята.
 
Затова ние трябва да сме насърчени и утешени, когато виждаме около нас Божиите благословения. Те показват, че църквата все още живее на земята и че Божите хора, макар и малцина на брой, не са напълно изчезнали. Заради християните Бог показва  Своята доброта на всеки в света.
 
Невярващите правят точно обратното. Те мислят, че са отговорни за благословенията, които получават, като приписват всичко на своята мъдрост и усилия. В тяхната погрешна вяра в себе си, те се предават на удоволствия, опивайки се подобно на хората от Содом. Накрая, те ще получат наказанието, което заслужават, а Божите хора ще бъдат на сигурно място под Неговата закрила.
 
Освен това този текст ни казва, че посветените християни винаги ще страдат в света. Животът им ще бъде пълен с трудности, но точно те ще им помогнат да станат по-свети и по-праведни.
 
Във всичко, дори в проблемите и трудностите: „Бог действа за добро на тези, който Го обичат, тези, които е призовал” (Рил. 8:28). Страданието убива грешната природа, укрепява вярата и позволява на дарбите на Светия Дух да се умножат в живота на християните.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg