Вторник, 25.01.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Абортът - първа причина за смъртност в света

Main Pic
Публикувана: 14.01.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 307
Коментари: 0
Нашият живот е изпъстрен с числа. Всичко се измерва, каталогизира, изброява: целият човешки живот е свързан с цифри. Ще намерите статистика за всичко и тя се публикува редовно. Ние обаче бихме предпочели да игнорираме някои от тези числа.
 
Но за съжаление, калкулаторите, таблиците и цифрите са пред нас и ни заливат безмилостно с жестоки факти. Глобалната статистика на абортите дава представа за това как светът е в хватката на лукавия.
 
Световната здравна организация (СЗО) парадира с цифрите, като изказва съжаление, че твърде много аборти се правят при лоши и опасни условия за жените. Но СЗО признава, че между 2010 и 2014 г. е имало близо 56 милиона аборта годишно. От 2014 г. цифрите не намаляват, а се увеличават още повече.
 
През 2019 г. броят на регистрираните смъртни случаи наближава 60 милиона. Но водещият убиец в света, сърдечните заболявания, е убил по-малко от 10 милиона души. Дори взети заедно, първите 10 причини за смъртност не са взели толкова жертви, колкото абортът.
 
В Европа сега има 740 милиона жители: това е броят на абортираните деца в света през последните 15 години. Но те никога няма да се появят под заглавието: смърт. Те остават извън тази статистика за смъртността.
 
Освен това избягваме да казваме, че са били убити: това е само една бременност, която е приключила. Те са дехуманизирани дори в диаграмите и кривите на здравето.
 
Тази дехуманизация неизбежно достига до онези, които живеят в свят, който позволява подобно клане: почти половината от мъртвите за една година. Това не е краят на една цивилизация: тя вече е мъртва и върху руините ѝ е построен градът на човека, който се е превърнал в бог.
 
Източник: FSSPX News
Photo: iStock/ Syldavia
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg