Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

10 жертви след нападение на джихадисти в Буркина Фасо

Main Pic
Публикувана: 17.01.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1061
Коментари: 0
Най-малко 10 цивилни са били убити в Буркина Фасо в събота по време на нападение, за което се предполага, че е извършено от джихадисти.
 
„Неидентифицирани въоръжени лица са извършили атака срещу село Намсигуян в провинция Бам“, казва източник от сигурността пред АФП.
 
Местен жител е съобщил за новините, че „терористите останали в селото няколко часа, където грабили и унищожавали“. Той добавя, че нападателите „предварително саботирали телефонните връзки, правейки всяка комуникация невъзможна“.
 
Докато Буркина Фасо някога е била смятана за хармонична нация с религиозна толерантност, от дълго време бунтове на джихадистите измъчват страната, както и останалата част от африканския регион Сахел от 2015 г. насам. Цивилните са обект на тежки актове на насилие и нарушения на правата на човека от екстремистките групи, които често са насочени към християни, техните лидери и местата има за поклонение.
 
Християните в страната са 23.3 % от населението. Мюсюлманите са 60.5 % в Буркина Фасо.
 
Моля, продължете да се молите за Буркина Фасо и за края на ислямския екстремизъм в страната.
 
Молете се за онези, които участват в ужасяващи престъпления срещу човечеството, да изпитат любовта на Исус Христос и да бъдат водени от тъмнината към светлината.
 
Молим ви, молете се също Господ да защити и укрепи преследваната църква и да осигури изцеление на всички засегнати от проявите на насилие.
 
Източник: International Christian Concern
Photo: France Culture
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg