Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

14-годишна петдесятна християнка отвлечена в Пакистан

Main Pic
Публикувана: 17.01.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1115
Коментари: 0
Още едно непълнолетно момиче в Пакистан е било отвлечено и принудено да приеме исляма и да се омъжи за своя мюсюлмански похитител, а полицията се бави да действа по случая, се съобщава в доклад на Morning Star News.
 
Махнур Ашраф, 14-годишна петдесятна християнка, е в неизвестност, откакто е напуснала дома си, заедно с 8-годишния си племенник в района на Лахор Кантонмент в провинция Пенджаб. Девойката е излязла, за да отиде в магазин наблизо на 4 януари, съобщава Morning Star News .
 
По-късно племенникът казал на родителите на Махнур, че техният съсед мюсюлманин, 45-годишният Мохамед Али Хан Гаури, я е отвлякъл с помощта на приятелите си.
 
Когато бащата на Махнур, Ашраф Масих Чаудхри, отишъл в къщата на предполагаемия похитител, той бил информиран от роднините му, че оттогава въпросният мъж е в неизвестност.
 
„Къщата на Гаури е на същата улица и семействата ни имаха добри отношения помежду си“, казва по-големият брат на Махнур, Акрам Масих Чаудхри. „Не знаем кога е успял да примами Махнур във връзка.
 
Похитителят е женен с две деца.
 
Бащата на девойката подал жалба в местната полиция, но оттам скоро го информирали, че дъщеря му е приела исляма и се е омъжила за своя похитител.
 
Това е поредният от множество случаи, в които непълнолетни девойки от християнски семейства са отвличани и насила приемат исляма, а полицията не предприема нищо, за да ги защити.
 
Източник: Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg