Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Физически и духовни благословения

Main Pic
Публикувана: 18.01.2022
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 712
Коментари: 0
„С вяра и сама Сара доби сила да зачене в преминала възраст, понеже счете за верен Този, Който се бе обещал.”
 
(Евреи 11:11)
 
Библията ясно показва, че обещанията за физически благословения включват и духовни такива. Ние не сме създадени, за да съществуваме така, както съществуват кравите и магаретата. Ние сме създадени за вечността. Когато Бог ни дава обещание, Той не се ограничава само до физическите ни нужди, нито се грижи единствено за стомаха ни. Той иска да опази душите ни от погибел и да ни даде вечен живот.
 
Обещанията за външни и физически неща са подобни на черупката на един орех. Истинската същност, вътрешната ядка, е Христос и вечният живот. Бог, Който дава обещанията, не говори на магарета и крави. Както посочва Павел: „За воловете ли се грижи тук Бог?” (1 Кор. 9:9). Той е по-загрижен за разумните човешки същества, създадени по Негов образ, за да живеят вечно с Него.
 
Очевидно обещанията за физически благословения приличат на орехите и ябълките, които ние използваме, за да привлечем вниманието на децата си. Бог привлича вниманието ни с физически благословения, така че да се научим да оценяваме вечните. По този начин Бог ни насърчава да очакваме вечен живот.
 
Божието обещание да ни дава храна и вода не е единствено, за да можем ние да ядем и да пием, без да мислим, както правят конете и магаретата. Бог ни дава физически благословения, за да осъзнаем, че Той ни обича. Това ще ни помогне да Му се доверим за всичките си нужди. Дори ако Бог ни дава само една щипка сено, Той иска ние да го признаем за вечния Бог, Чиято доброта е непрестанна.
 
Ако вярваме в Него, ще имаме вечен живот. Макар Авраам да не видя изпълнението на всичките обещания през живота си, той все пак повярва в Бога. Така той получи вечен живот.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg