Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Дали...?

Main Pic
Публикувана: 18.01.2022
Автор: Ваня Дуцова
Прочетена: 797
Коментари: 0
Дали трябва да вярвам, че моят дом, град или държава, нямат толкова нужда от Христос, от благовестие и от църква, колкото от ПРАВИЛНО политическо управление, както и от “правилния политически водач”?
 
Дали трябва да вярвам, че християните и църквата Христова, днес са слаби, ако моят “правилен политически водач” не дойде на власт?
Дали да съм сигурна, че мога да съм само “аз и Бог” и нямам нужда от църковно духовно семейство, където да приемам и давам любов, милостиня, насърчение, корекция!
 
Дали да съм убедена, че социалните добрини, които правя и за да е видно, ги публикувам  със селфи във Фейсбук, правят служението ми значимо?!
 
Дали да мисля, че помагам на някого, заливайки месинджъра на моите Фейсбук контакти с блудкави картички за “силни молитви”?
 
Дали да смятам, че днес “трябва”да публикувам няколко ФБ поста със сладки животинки, пейзажи, или собствената ми физиономия, а колкото повече лайкове имам, толкова удовлетворението ми расте!
 
Дали да вярвам, че богатство, демонстрирано щастие и добро здраве, означават, че имам благословение от Бога!  Колкото повече притежания имам, толкова повече са благословенията ми?! За разлика от другите...
 
Дали да смятам, че Бог на завета и благодатта никога няма да допусне трудности и страдания в живота ми?! Просто ще Го призова и Бог веднага ще дотича и ще разреши всичките ми проблеми, за да не ме разочарова и да не отпадне вярата ми!
 
НЕ, не съм безучастнa какво се случва в моя дом, църква, град, нация и по света! 
 
ДА, сърцето ми “гори” при мисълта, че ХРИСТОС е ПОВЕЧЕ ОТ ДОСТАТЪЧЕН, за ме преведе с мир през всяка буря, било то лична трудност или световна пандемия и икономическа криза!
 
ДА, Христос не се е провалил, ако моят”правилен политически лидер” не бъде избран!
ДА, предпочитам да гледам на Христос, Който е с мен и да бъда благодарна за всеки човек, присъствал в живота ми! 
ДА, с благодарност за всеки, който с негативизма си е допринесъл да се “вкореня” в Истината, Пътя и Живота, като мой Източник!
 
ДА, с благодарност за всеки, който ми е казал блага дума във времена на трудност и практически ми е подал ръка!
 
ДА, с благодарност за всеки, който се е зарадвал, когато успявам с Божия помощ!
 
ХРИСТОС Е ДОСТАТЪЧЕН, за да се изпълвам с непоклатима вяра и убеждения за  Миналото, Настоящето и Бъдещето ми!  Независещи  от обстоятелствата! За да светя и да показвам Източника на сигурност на всеки наоколо!
 
ХРИСТОС е достатъчен, за да обичам хората, даже и да са различни от моите очаквания! 
ХРИСТОС е ДОСТАТЪЧЕН, за да обичам Живота!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg