Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Поредна присъда и затвор за ирански пастир

Main Pic
Публикувана: 19.01.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 939
Коментари: 0
Ирански пастир e повторно арестуван две седмици след освобождаването му от затвора.
 
Пастир Матиас (Абдулреза Али) Хагнеджад е повторно арестуван на 15 януари само две седмици след като е освободен на 30 декември 2021 г.
 
Пастир Матиас е излежал близо три години затвор след осъждането му по обвинения в „застрашаване на държавната сигурност“ и „насърчаване на ционисткото християнство“.
 
Според Middle East Concern пастир Матиас е бил призован отново в съда на 15 януари.
 
Там той получава шестгодишна присъда за „действия срещу сигурността на страната чрез формиране на група и пропагандиране на християнството извън църквата и в домашната църква, както и за предоставяне на информация на враговете на исляма“.
 
Първоначално тези обвинения са повдигнати срещу пастир Маиас през 2014 г.
 
Съдебният ръководител на съда в Карадж обаче отхвърля жалбата от декември 2014 г.
 
Източници на Christian Solidarity Worldwide (CSW) предполагат, че повторното арестуване на пастир Матиaс може да показва конкуренция и липса на координация между различните центрове на властта и тайните полицейски агенции в страната.
 
Президентът на основателя на CSW Мервин Томас казва: "Нашата организация е дълбоко разочарована да научи за повторния арест на пастир Хагнеджад по обвинения, по които беше оправдан преди повече от седем години.
 
„Призоваваме още веднъж за неговото незабавно и безусловно освобождаване и оневиняване. Освен това призоваваме иранските власти да прекратят непрекъснатия тормоз над християни и други религиозни общности в страната.
 
„Ние специално призоваваме да се сложи край на използването на обвинения, свързани с националната сигурност, срещу членове на малцинствени религиозни общности, които мирно изповядват своята вяра.
 
Източник: International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg