Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Лидерът на Open Doors призовава за бойкот на Олимпиадата в Китай

Main Pic
Публикувана: 20.01.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1363
Коментари: 0
Главният изпълнителен директор на водещата организация за застъпничество на религиозната свобода, наречена "Отворени врати" (Open Doors), призовава християните в Съединените щати да бойкотират предстоящите зимни олимпийски игри, които трябва да се проведат в Пекин, Китай. Причината е фактът, че в страната се преследват християни и други религиозни малцинства.
 
Дейвид Къри обсъди действията, предприети от китайското правителство срещу християните и други религиозни малцинства в сряда, на пресконференция за разкриване на Световния списък за наблюдение на организацията за 2022 г.
 
Open Doors USA класира Китай на 17-то място в списъка с първите „50 страни, в които е най-трудно да се следва Исус Христос“. Къри посвети значителна част от пресконференцията, за да изтъкне ролята на религиозното преследване, извършвано от Китайската комунистическа партия.
 
Къри говори и за Зимните олимпийски игри през 2022 г., които трябва да започнат в Пекин на 4 февруари. Той посочи предстоящите Олимпийски игри като „един пример за това как Китай използва спорта, парите и инвестициите в инфраструктурата по целия свят, за да замаже своите нарушения на човешките права“.
 
Къри похвали дипломатическия бойкот на администрацията на Байдън на Олимпиадата и подчерта, че всеки християнин в Съединените щати има задължение да направи и още една крачка в същата посока.
 
„Open Doors USA… призовава всеки християнин да се присъедини към този бойкот на Олимпийските игри в името на нашите преследвани братя и сестри в Китай“. Той призна, че преследването на религиозните малцинства се простира отвъд християните и включва уйгурите, предимно мюсюлманска етническа група в далекозападния регион на страната, която Китайската комунистическа партия подлага на принудителен труд.
 
Къри разясни призива си за бойкот в отговор на въпрос на репортер. „Предлагам хората да не гледат Олимпийските игри, както обикновено биха го сторили“, казва той. Докато Къри коментира безброй случаи на нарушаване на човешките права в Китай, особено по отношение на религиозните малцинства, той защити решението на Open Doors USA да не поставя Китай по-високо в списъка на 50-те най-опасни страни за християните.
 
„Китай не е на по-предна позиция в нашия списък, защото в страната не застрелват хората по улиците и по площадите, както преди години, но сме наясно, че репресии и преследване има“, добавя той. 
 
Къри изрази особена загриженост относно факта, че Китай използване „централизиран правителствен контрол за потискане и унищожаване на свободното практикуване на религия от всякакъв вид“. Той добави: „Високотехнологичната примка на Китай бавно задушава свободното изразяване на християнската вяра и вярата на мюсюлманите и други религиозни малцинства в страната“.
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg