Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Китайски църковен лидер с призив за молитва

Main Pic
Публикувана: 23.01.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1120
Коментари: 0
Старейшина на домашна църква в китайската провинция Съчуан, който беше арестуван на Бъдни вечер миналата година, е получил забрана да се среща с адвоката си.
 
Старейшина Ву Джианан от църквата „Зелени пасища“ Цинкаоди в Деян, Съчуан, беше арестуван на 24 декември и обвинен в „измама“. Измина почти един месец от задържането му, но според съпругата му Цуй Янкин, когато адвокатът му посетил на два пъти центъра за задържане, му било казано, че срещата с Ву не е разрешена заради „възможна заплаха за националната сигурност“.
 
Адвокатът на п-р Ву се опитал да отмени забраната на срещата, като протестирал, че подобен случай не трябва да води до такава забрана, но той все още чака да получи отговор от властите, които се занимават с делото.
 
Пенсионираният църковен лидер Хао Минг от църквата „Зелени пасища“ в Цинкаоди, църква, създадена от силно преследваната Църква на завета на ранния дъжд, за първи път беше арестуван на Бъдни вечер за измама. Малко след това старейшината Ву Джианан е бил арестуван по същото обвинение. Двамата преди това са били задържани на 17 ноември заедно с няколко други членове на църквата, които след това са били освободени.
 
Съпругата на пастир Ву е изпратила призив за молитва на 22 януари, в който се казва „Моля ви, продължете да се молите за старейшината Ву Джианан и старейшината Хао Минг. Надявам се, че властите ще позволят на адвоката им да се срещне скоро с тях. Моля се Божията благодат да ги подкрепя по време на престоя им зад решетките.”
 
International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg