Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пакистански пастир застрелян след богослужение

Main Pic
Публикувана: 30.01.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1681
Коментари: 0
Полицията в Пакистан нарече „терористичен акт“ покушението над евангелски пастир в неделя. Мъжът се връщал вкъщи с колата си след неделно богослужение, когато бил застрелян в северозападния пакистански град Пешавар. През 2013 г. същият град беше сцена на една от най-смъртоносните атаки за християните в страната.
 
Пастирът, идентифициран като 75-годишният Уилям Сирадж, ръководи църквата Shaheed-e-All Saints от деноминацията на Church of Pakistan. Тя включва методистки и англикански църкви. Пастир Уилям е прострелян два пъти в корема, докато той и неговият колега, идентифициран като пастир Патрик Наийм,  си тръгват от църквата в неделя.
 
Стрелбата е станала близо до околовръстен път в района на града Гулбахар. Пастир Сирадж е мъртъв, а пастир Наийм е бил ранен, съобщава пакистанският вестник Dawn, добавяйки, че Наийм е бил изписан от болницата, където е бил лекуван за леки наранявания.
 
Тялото на пастир Сирадж е предадено на семейството му.
 
Новинарските канали показват как службите за спешна помощ изваждат пастира от колата, докато хората скандират „Да живее Исус Христос“, разнасяйки тялото му на легло по улиците до дома му, съобщава "Ройтерс".
 
„Искаме справедливост и защита на християните от правителството на Пакистан“, написа в Туитър епископ Азад Маршал от Църквата на Пакистан.
 
В събота вътрешният министър на Пакистан шейх Рашид Ахмед предупреди за възможни терористични удари в цялата страна през следващите два месеца, тъй като агенциите за сигурност са научили за наличието на тайни бойни екипи в този регион, съобщава The Times of India.
 
До този момент никой не е поел отговорност за стрелбата.
 
В северозападните райони на страната, граничещи с Афганистан, през последните дни се наблюдава нарастване на атаките срещу силите за сигурност, много от тях поети от Техрик-е-Талибан Пакистан, терористична група, близка до афганистанските талибани, съобщава "Ройтерс".
 
През 2013 г. най-малко 81 християни бяха убити, след като двама атентатори самоубийци се взривиха в църква, принадлежаща към пакистанската протестантска деноминация в Пешавар, докато стотици вярващи напускаха неделната служба.
 
В Пешавар има около 70 000 християни. Общността представлява около 2% от 180 милиона души в Пакистан.
 
Източник: Christian Post
Photo: Reuters

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg