Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християните в Китай и Олимпиадата

Main Pic
Публикувана: 02.02.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 622
Коментари: 0
Християнската организация "Open Doors" смята, че християнските служители в Китай са принудени да се „смирят“ по време на Зимните олимпийски игри.
 
Църковните лидери вече бяха принудени да променят своите учения и да пренапишат Библията, за да отговарят на комунистическите ценности.
 
Някои дори са принуждавани да говорят повече за комунизма, отколкото за Исус Христос по време на църковните служби.
 
Загрижеността около Зимните олимпийски игри продължава да расте, като мнозина призовават за дипломатически бойкот на игрите поради факта, че Китай нарушава правата на човека – особено срещу религиозните групи.
 
Въпреки това, да се изправим срещу тежкото положение на християните в Китай не е толкова лесно, колкото си мислим, казва Хенриета Блит, главен изпълнителен директор на "Open Doors". Това е невероятно сложен въпрос.
 
Тя пояснява: „Много е трудно, защото китайското правителство вече изглежда смята, че Църквата е негативно влияние от Запада, така че е сложно.
 
„Ако направим християнството политическо, тогава това се вписва в предположенията на комунистическата власт, а не мисля, че това укрепва Църквата в Китай и по никакъв начин не помага на нашите преследвани братя и сестри.
 
„Смятам, че е важно хората да са наясно какво се случва в Китай, предвид различните религии там и очевидно репресиите, на които е подложено нашето преследвано църковно семейство.
 
„Наистина е важно да се молим за църквата там. Нека Господ да укрепи църквата, така че Църквата Христова да продължи да бъде сол и светлина в Китай. Вярвам, че Господ ще продължи да умножава църквата в Китай. “
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg