Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Елиминиран е терорист на ИД в Сирия

Main Pic
Публикувана: 03.02.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 736
Коментари: 0
Специалните сили на САЩ са извършили мащабно нападение в гореща точка на тероризма в Северозападна Сирия през нощта.
 
Мисията на американските военни сили е довела до убийството на висш лидер на Ислямска държава, който е намерил безопасно убежище в района на Идлиб.
 
В изявление на президента Байдън се казва: „Благодарение на умението и храбростта на нашите въоръжени сили“ терористът от ИДИЛ, известен като Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Курайши, беше „свален на бойното поле“.
 
Съобщава се, че антитерористичната атака е включвала американски сили, които долетели с хеликоптер, за да обградят къща близо до турската граница. След двучасова престрелка с гранатомети и стрелба, къщата била взривена.
 
В един момент експлозия разтърсила сградата. Американски военен служител казва, че взривът е дошъл от вътрешността на къщата.
 
Анонимен служител от САЩ казва също, че един от хеликоптерите е претърпял механичен проблем и е трябвало да бъде взривен на земята.
 
Очевидец, който отишъл в района след битката, видял жена, която очевидно е детонирала жилетка с експлозив в сградата. Съобщава се, че са загинали 13 души, включително жени и деца.
 
Прессекретарят на Пентагона Джон Кърби казва, че мисията е била успешна и „без жертви за САЩ“.
 
Това е най-голямото нападение в провинцията, откакто президентът Тръмп разпореди американското нападение през 2019 г. срещу лидера на Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади.
 
Тайната операция се проведе, когато Ислямска държава се прегрупираше и извършваше някои от най-големите си атаки, откакто регионалната ѝ крепост беше разбита през 2019 г.
 
 
CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg