Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Кампания за унищожаване на християнското наследство в Арцах

Main Pic
Публикувана: 16.02.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1114
Коментари: 0
Надин Маенца, председател на Комисията за международна религиозна свобода на Съединените щати (USCIRF), осъди плановете на Азербайджан да премахнат символите на арменското християнско наследство в Нагорни Карабах (на арменски: Арцах).
 
В публикация в Tуитър госпожа Маенца коментира загрижеността на USCIRF относно новите планове на Азербайджан. Тя пише: „Ние сме дълбоко загрижени от плановете на Азербайджан да премахне арменските апостолски надписи от църквите. Призоваваме правителството да запази и защити местата за поклонение и другите религиозни и културни обекти.
 
Тази нова кампания на азербайджанското правителство е свързана с поредица от вандалски прояви, които са насочени срещу културното наследство на Арцах. Няколко църкви и религиозни символи в Арцах вече са разрушени, елиминирайки богатата история на християнството в страната.
 
Новата кампания на Азербайджан е в противоречие с декларация на Международния съд, призоваваща Азербайджан да „вземе всички необходими мерки за предотвратяване и наказване на актовете на вандализъм и оскверняване“.
 
Много правозащитни организации и активисти, наблюдаващи продължаващата ситуация в Арцах и агресията на Азербайджан и Турция срещу арменските християни, се надяват, че USCIRF ще продължи да осъжда тези груби нарушения на религиозната свобода.
 
International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg