Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съборена е статуя на Христос в Индия

Main Pic
Публикувана: 21.02.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 940
Коментари: 0
Статуя на Исус, висока 6 метра, е унищожена от властите в южния щат Карнатака в Индия. Тя е била издигната в селото преди 18 години.
 
Твърди се, че статуята е построена на земя, определена от правителството за пасище за животни.
 
Статуята се намира до църквата "Св. Франциск Ксавиер" в село Гокунте и Бенгалуру.
 
Архиепископ Питър Мачадо е осъдил разрушаването на статуята, заявявайки, че църквата притежава документи за собственост върху земята, където се намира статуята.
 
Върховният съд на Карнатака е разпоредил унищожаването, но местните християнски лидери твърдят, че делото все още е висящо.
 
В изявление архиепископ д-р Питър казва: „С тъга отбелязваме, че сме свидетели на още едно безмилостно разрушаване на християнска структура, което включва  6-метрова статуя на Исус, извършено от властите в християнско село, Гокунте, в Колар (65 км от Бангалор), окръг на Карнатака, до границата на Андхра.
 
„Въпреки че църквата разполага с документи за двата акра от земята, където са били разположени тези структури, местните власти ги смятат за неправилни или непълни.
 
„Въпросът все още се разглежда в съдилищата. Всъщност първоинстанционният съд е издал заповед за спиране на разрушаването преди директивите на Върховния съд.
 
„Беше сърцераздирателно да гледам как стотици хора проливат сълзи, докато представители на властта разрушават скъпоценната статуя.“
 
Християните в Индия имат нужда от нашите молитви, за да устояват при страданията, на които са подложени.
 
Източник: Premier Christian News
Photo credit: ANSA
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg