Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Франклин Греъм критикуван заради призив за молитва за Путин

Main Pic
Публикувана: 21.02.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 873
Коментари: 0
Публикация в социалните мрежи, споделена от евангелизатора Франклин Греъм, предизвика противоречиви реакции в САЩ. В нея пастир Греъм призовава последователите си да се молят за руския президент Владимир Путин, за да бъде избегната война с Украйна. Либералите веднага реагираха с критики в социалните медии, докато някои се обявиха в защита на Греъм.
 
„Молете се за президента Путин днес. Това може да звучи като странно искане, но трябва да се молим Бог да работи в сърцето му, за да може войната да бъде избегната на всяка цена“, написа Греъм, президент на Евангелистката асоциация на Били Греъм и син на покойния евангелизатор в своя профил във Фейсбук и в Туитър.
 
В публикацията си Греъм пише още: „Нека Бог даде мъдрост на лидерите, участващи в тези разговори и преговори, както и на тези, които ги съветват. Нашите молитви могат да предизвикат промяна, която е на живот и смърт.”
 
Публикацията на Греъм е написана в момент, когато висшите световни дипломати се опасяват, че Русия може да придвижи напред плановете си за нахлуване в Украйна. Публикацията предизвика критики от страна на демократите в САЩ.
 
Публикувани бяха и контрареакции.
 
Американски певци, група виртуозни изпълнители от Ню Джърси, отговориха с публикация в Туитър: „Франклин Греъм, който се моли за Путин, не прави нищо необичайно. Греъм често е насърчавал християните да се молят за своите политически лидери, включително  за президента Байдън, както и за Тръмп.
 
Някои видни коментатори застанаха в защита на Греъм, заявявайки, че критиците пропускат основната идея зад призива на Греъм за молитва.
 
Дейвид Френч, консервативен евангелски писател, написа в Tуитър, че макар да е критикувал Греъм в миналото, той вярва, че „атаките срещу него тук са необосновани“.
 
Френч пише: „Това е войната на Путин. Ако той реши да започне тази война, мисля, че призивът да се молим Путин да търси мир, не просто е оправдан. Смятам, че това е наложително. Аз се моля за същото“.
 
Известният радиоводещ Джоузеф Палиаруло заяви в Туитър, че Греъм призовава вярващите към  молитва, „за да искаме от Бога да работи в сърцето на президента Путин, така че да се избегне евентуалната война“.
 
Редакторът на Vanity Fair Джеф Шарлет публикува текст в Туитър, в който се казва, че критиците на публикацията на Греъм изваждат значението му „извън контекста“ и възпроизвеждат „фашистка дезинформация“.
 
Актрисата Марта Кели също написа в Туитър, че „не е честно публикацията на Греъм да се коментира така, сякаш той казва на хората да се молят за успеха на Путин или нещо подобно“.
 
Държавният секретар Антъни Блинкен каза в неделя в предаването "Face the Nation", че се опасява, че Путин ще приведе в действие своя план за нахлуване в Украйна.
 
„Всичко, което виждаме, ни убеждава, че решението, което смятаме, че президентът Путин е взел, да нахлуе в Украйна, се придвижва напред“, каза Блинкен.
 
Източник: Christian Post
Photo: Twitter
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg