Петък, 20.05.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Призив - обръщение на ОЕЦ към църквите и вярващите в България

Main Pic
Публикувана: 26.02.2022
Автор: п-р Румен Борджиев
Прочетена: 655
Коментари: 0
Скъпи братя и сестри в Господа, 
 
Последните събития, на които сме свидетели, ни карат да се замислим, че като Христови последователи ние сме призвани не само да вярваме, но и да живеем на дело онова, което проповядваме. 
 
В Лука 21:9-11 Христос ни предупреждава: „И когато чуете за войни и размирици, да не се уплашите; защото тези неща трябва първо да станат, но не е веднага краят. Тогава им каза: Народ ще се повдигне против народ и царство против царство; и ще има големи трусове и в разни места глад и мор; ще има и ужаси и големи знамения от небето.“
 
Всички ние ставаме свидетели на това слово. Но вярваме, че това е време, в което може да покажем Христовата любов на практика. Затова църквите от ОЕЦ в България се обединяваме да помогнем на очакваните бежанци от Украйна. 
 
Призовавам, на първо място да застанем на колене в молитва за народите както на Украйна, така и на Русия, които повече от всякога сега се нуждаят от Божията закрила и милост. Нека се молим за прекратяване на военните действия, да няма невинни жертви и Господ да покаже Своята милост. Призовавам всяка църква и всеки вярващ, според своите възможности да застане в пост и молитва за мира в Украйна. 
 
На второ място, искам да помогнем чисто практически. Тъй като се очаква да има бежанска вълна в страната ни, нека бъдем готови да отворим домовете си или да предоставим места за приютяване на нуждаещи се. Възможно е да има необходимост и от друг вид помощ: транспорт, храна, облекло, предоставяне на работа и др., затова е добре да имаме готовност.  
 
Призовавам всеки, който желае да се включи с помощ за настаняване, или друг вид подкрепа предварително да попълни създадения въпросник на следния линк: https://bit.ly/3pl0xz8
 
Вярвам, че трудните и тежки събития за народа на Украйна са подходяща възможност да покажем Христовата любов на дело.
 
Бог да въдвори мир в Украйна и да пази всеки народ по лицето на земята.
 
п-р Румен Борджиев
председател на ОЕЦ в България
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg