Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Гневна тълпа атакува църква

Main Pic
Публикувана: 10.03.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 840
Коментари: 0
Миналата неделя тълпа от около 600 души нахлува в църквата Mercy Gate в Шри Ланка, като иска прекратяване на всички религиозни дейности и затваряне на църквата. Тълпата заплашва пастира със смърт, ако богослужението не спре. Един от вярващите е бил нападнат и в крайна сметка хоспитализиран поради нараняванията си. Служителят на местния полицейски участък, както и около 20 други служители, които присъстват на мястото, казват на гневната тълпа, че нямат законово основание да затворят църквата. Тъй като липсва такова основание, полицаят посъветва тълпата да напусне.
 
Тълпата включва 60 будистки монаси, които отказват да напуснат, преди да успеят да огледат църквата. Пастирът отказал да им позволи да огледат църквата по-рано, но след уверение от отговорния служител, че няма да навреди нито на него, нито на паството, пастирът го позволява. След като приключват с огледа, монасите разпитват пастира за религиозните дейности, които се извършват в църквата. След като монасите получават нужните отговори, те излизат при тълпата отвън и обявяват, че църквата е незаконна. Тълпата се разотива малко след това.
 
По-късно същата вечер пастирът отишъл в полицейския участък, за да подаде жалба срещу тълпата и будистките монаси, които я предвождат. Той бил извикан в участъка във вторник за разследване и полицията разследва случая. Има много примери на антихристиянски тълпи, които проявяват насилие, но за щастие полицаят, отговарящ за местния полицейски участък, изиграл важна роля в поддържането на мира в църквата. Молим се полицията да продължи това отношение на усърдие в своето разследване.
 
Източник: International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg