Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Hillsong Church с публично извинение за поведението на своя пастир

Main Pic
Публикувана: 21.03.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1020
Коментари: 0
По време на богослужението в неделя временният старши пастир на Hillsong Church Фил Дули напомни на събралите се вярващи, че тяхната църква е „изградена върху основата на Господ Исус Христос, а не се крепи само върху  един човек“. Това се случва след новите обвинения в неправомерно поведение срещу основателя на църквата пастир Брайън Хюстън.
 
„Мислех, че сълзите ми са свършили, защото напоследък много плача в молитва“, каза Дули по време на първото си обръщение към световната евангелска църковна мрежа, след като миналия петък стана ясно, че две жени са подали сериозни оплаквания срещу Хюстън през последните 10 години. Дули подчерта, че той и колегите му се разкайват.
 
В стремежа си да изпревари това, което нарича „слухове“, църквата Hillsong разкри в петък, че Хюстън е нарушил църковния кодекс за поведение, като е влязъл в хотелската стая на неизвестна жена за 40 минути, докато е бил под въздействието на алкохол и лекарства, отпускани по лекарско предписание. Това е станало по време на годишната конференция на църквата през 2019 г.
 
Остава неясно дали Хюстън и жената са правили секс. Хюстън не си спомня да е правил секс, а жената не е казала дали са имали подобен контакт. Разказите и на  двамата за случилото се не са напълно надеждни, тъй като са били под влияние на алкохола, предположи Дули на среща със служители на църквата миналата седмица. Хюстън е бил и под влиянието на лекарства за тревожност.
 
Хюстън е изпратил и „неподходящо текстово съобщение“ до служителка през 2013 г. В него се казва: „Ако бях с теб, бих искал да те целуна и прегърна““, което е довело до нейната оставка малко след това. Хилсонг Чърч обясни действията на Хюстън в този случай с въздействието на „таблетки за сън“.
 
„Ние като ръководство на църквата Hillsong искрено се покайваме за случилото се. Искам да кажа, че съжаляваме за всеки, който е бил жертва на каквато и да е форма на тормоз“, каза Дули, който пое поста на Хюстън по-рано тази година.
 
От месеци Хюстън се бори с наказателни обвинения за предполагаемо укриване на твърдения за сексуално насилие срещу баща му от десетилетия. 
 
Историята можете да си припомните тук.
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg