Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелски пастир убит в Индия

Main Pic
Публикувана: 22.03.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 779
Коментари: 0
Ялам Шанкар, християнски пастир, е брутално убит в село Ангампали, окръг Биджхапур в щата Чхатисгарх, Централна Индия. Миналия четвъртък петима маскирани мъже нахлуват в къщата на пастира, извличат го навън и го намушкват до смърт. Тялото е откарано на следователя и ще бъде предадено на семейството му. 50-годишният пастiр е оставил жена, двама сина и внуци. Семейството и цялата християнска общност в региона са ужасени и съсипани.
 
Според източници, близки до  International Christian Concern (ICC), пастир Шанкар е бил старши пастир на църквата BCM (Bastar for Christ Movement) в Ангампали. Той е бивш водач на селото и много влиятелна личност. Известно е, че защитава християните от радикалните индуистки националисти. 
 
Местен християнин, който пожелава да остане анонимен, споделя пред ICC, че „християните в този район са изправени пред интензивна опозиция от радикалните индуистки националисти. Няколко пъти пастир Шанкар защитава християните от радикални индуистки националисти и това може да е причината за тази крайна форма на преследване, довела до неговото убийство.“
 
Местни християни потвърждават, че преди два дни местните радикални индуистки националисти са заплашили пастир Ялам Шанкар, че ще го убият, ако продължи да проповядва християнската вяра.
 
 Християните в щата Чхатисгарх са изправени пред тежко преследване след проявите на омраза от страна на десни организации и техните политически лидери. Молим се за скърбящите членове на семейството на пастир Шанкар и християнската общност в щата.
 
International Christian Concern
Asia News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg