Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Световният съвет на църквите с призив към християните

Main Pic
Публикувана: 23.03.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 946
Коментари: 0
Световният съвет на църквите призовава християните по света да не забравят за бежанците, бягащи от страните извън Украйна. В същото време те хвалят християните за техния отклик на кризата в Украйна, която продължава.
 
Смята се, че повече от 10 милиона души са напуснали домовете си след руската инвазия. Много от тях са пристигнали в околните държави, включително Полша, Румъния и Молдова.
 
Църквите се поставиха в челните редици на кризата, като много от тях отварят вратите си за разселени украинци, търсещи убежище.
 
В тази връзка Питър Проув, директор на Световния съвет на църквите, коментира: „Всеки е призован да реагира по подходящ начин на човешкото страдание.
 
„По-специално страдания, причинени от конфликти и криза с размерите, които виждаме в Украйна, където, според последните оценки, 10 милиона души, една четвърт от цялото население на Украйна, вече са разселени.
 
„Почти 3,5 милиона от тях са преминали границите, за да търсят убежище другаде.
 
„Както винаги, най-тежката тежест пада върху непосредствено съседните страни; страните от региона са приели най-голям брой бежанци.
 
„Църквите, гражданското общество и обикновените хора отговарят на кризата и предлагат подкрепа, където могат, по различни начини.
 
„Има още неща, които трябва да направим в този случай, но също така мисля, че във всеки друг подобен случай и това е истинското предизвикателство, с което трябва да се справим в този контекст.
 
Налице е изключително топло и гостоприемно отношение към бежанците от Украйна по целия свят и ми се иска бежанците от други места - от различни етнически, расови или религиозни групи - също да получат същия топъл прием."
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg