Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Не отнемайте Божията слава!

Main Pic
Публикувана: 23.03.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 482
Коментари: 0
Преди известно време говорих с жена, която работи в хоспис. Тя разговаряла с пациент, който бил близо до момента, в който ще навлезе във вечността. Тогава жената решила да започне да му чете моята книга „Революцията на Исус“. Тя споделя, че книгата повлияла на мъжа толкова силно, че той станал християнин.
 
Какво прекрасно нещо. Тази жена е в състояние да достигне до хора за Исус Христос, които аз никога не мога да достигна. Вие също сте в състояние да достигнете до хора, които никой друг не може да достигне. Бог иска да ви използва. И когато го направи, уверете се, че Му отдавате нужната слава, която само Той заслужава.
 
Когато апостол Павел и Варнава проповядваха в Листра, там човек, който не можеше да ходи от раждането си, слушаше проповядването на Павел. Павел виждаше, че този човек има вярата да бъде изцелен. Затова Павел му каза: „Стани прав на краката си!" (Деяния 14:10 NKJV).
 
И точно там, този човек, който никога преди не беше ходил, скочи на крака и започна да ходи и да скача. Това удиви хората, които гледаха, и те възкликнаха: „Боговете слязоха при нас в подобие на хора!“ (стих 11, NKJV).
 
Библията продължава своя разказ, споменавайки, че същите хора, видели чудото, са планирали да принесат жертви пред апостолите, приемайки ги за божества. Но Павел и Варнава раздраха дрехите си и извикаха: „Мъже, защо правите тези неща? Ние също сме хора със същата природа като вас и ви проповядваме, че трябва да се обърнете от тези безполезни неща към живия Бог” (стих 15 NKJV).
 
С други думи: „Не ни хвалете! Не ни давайте славата! Ние сме тук, за да ви кажем да се откажете от вярата си в хора, идоли или нещо друго.”
 
Искате ли да бъдете използвани от Бога? Ако се осмелите да се молите с тази молитва, ще откриете, че Бог ще ѝ отговори. Просто кажете: „Господи, използвай ме днес“. Той просто може да отговори по-рано, отколкото очаквате.
 
Източник: Harvest. ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg