Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Чесън и евангелие

Main Pic
Публикувана: 26.03.2022
Автор: Младен Младенов
Прочетена: 807
Коментари: 0
Предишната част можете да си припомните тук.
 
Човекът, който всеки ден минаваше със своя редовен автобус за нас сутрин и вечер, внимателно ме е наблюдавал и скрито подслушвал разговорите ми по пътя.
 
Един ден го поканих да обядваме заедно. Той каза да седна в автобуса и да обядвам, а той ще ми задава въпроси. Започна да ми разказва: „Знаеш ли, имах сън - някой дойде при мен и ми каза следното: „Ради, ти и да умреш, пак ще си жив". Какво иска да каже този сън?" Казах му: „Ти си чул Божия глас чрез Неговото слово. Исус говори: „Този, който вярва в Мене, ако и да умре, пак ще живее".
 
Той беше шокиран. „Значи Той ми е казал стих от Евангелието, а аз не съм Го виждал и не зная какво пише в него."„Слушай", каза той, „още тази вечер те чакам в моето село. Вземи семейството си и ела. Целият род ще събера да ни кажете какво да правим".
 
Същата вечер бяхме с малката дъщеря в дома им. Стояхме до  късно с Евангелието и с молитва на колене. Беше чудесно!
 
****
Чесън u Евангелие
В третата квартира имахме двор около декар. С моята жена решихме да сеем чесън и ако изкараме добра реколта, да го продадем и да спечелим нещо. Когато споделихме с брат от селото, той не ни насърчи. Напротив, каза, че ще отдадем на труд и няма да имаме това общение, което поддържаме толкова време.
 
Може и да отпаднем от вярата и да охладнеем. Ние с жена ми продължихме да работим и Бог възнагради труда ни.  Изкарахме много чесън за продаване. Поисках разрешение от милицията да продам стоката и го получи Натоварихме чесъна в багажника на колата  и тръгнаха по околните села. Наред с чесъна разгласявахме и истината за Бога. Спечелихме за нуждите си и души за Господа.
 
В това време поради влошаване здравословното състояние на брат И., той бил отведен в болницата в гр. Елхово. Той горял от желание да се срещне с много хора и да им говори пръв за Исус. Първият човек, на който говорил, разбрал, че вече бе слушал за Исус от един човек, който продавал в тяхното село чесън.
 
Тогава брат И. заговорил друг човек от друго село. Човекът му казал, че вече чул това от мъж, който продавал чесън. Брат И. разбрал Божия план с чесъна. Когато се върна от  болницата и ние отидохме за общение, той се смееше, клатеше глава,  заканваше се с пръст и повтаряше: „Ей, вие с чесъна сте напълнили селата с  евангелието". Смяхме се от сърце. Бог е умен Бог!
 
****
Шиене на дрехи и благовестие
Моята жена Бог благослови със способност да шие доста добре дамски дрехи. Регистрира се в общината, плати данъка и и започна да шие. От селото и околните села жените идваха у нас и жена ми ги обслужваше. Някои жени, които са сега християнки ми казваха: „Когато ни шиеше, тя говореше за Исус и ние повярвахме". На всяко време, на всяко място, по всякакъв начин се разгласява Божието Слово. То ще стигне до краищата на света и тогава ще дойде краят.
 
Следва продължение...
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg