Четвъртък, 11.08.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бездомни хранят бездомни

Main Pic
Публикувана: 30.03.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 605
Коментари: 0
Християнска благотворителна организация, работеща в Украйна, споделя, че много от нейните клиенти, които са били бездомни преди инвазията, сега променят живота си, за да осигурят подкрепа на други хора в нужда.
 
DePaul International управлява приюти в градове като Харков и Одеса и помага за доставката на храна и медицинска помощ на хора, които са били разселени вследствие на военния конфликт.
 
Благотворителната организация работи в Украйна през последните 15 години, но сега вижда как хора, които са имали сериозни нужди и са използвали приютите преди войната, се събират, за да подкрепят жертвите на руската инвазия.
 
Главният изпълнителен директор на организацията Матю Картър казва следното:
 
„Поради нашия обхват като организация, основана на общност и вяра, ние сме в състояние да достигнем до най-уязвимите, така че чуваме удивителни истории за смелост и сила от нашите екипи, особено тези, които служат в Харков и Одеса.
 
„Имаме приюти и в двата града, където се грижим за бездомни и уязвими хора. Но те превръщат тези центрове и приюти в хранителни кухни и осигуряват храна за най-уязвимите – семейства, жени и деца, живеещи на метростанциите. 
 
"Те също така осигуряват храна на онези хора, които са останали в домовете си, които са болни или зле и трябва да бъдат обгрижвани. Те носят храна на тези хора в най-трудните и опасни ситуации."
 
В Одеса доброволци осигуряват топла храна за над 250 души всеки ден, а в Харков доброволци приготвят супа и я доставят на хората, намиращи се в приюти.
 
„Така бездомните хранят бездомните. Тези хора, които вече са маргинализирани в обществото, с които работим, за да се грижим, и които имат комплексни нужди, протягат ръка и помагат на онези, които сами виждат като по-уязвими в момента. Това е удивителна история за грижа, любов, преданост и смелост."
 
Картър е работил в конфликтни зони през последните 30 години, но казва, че никога не е бил свидетел на трагедия от мащаба на войната в Украйна.
 
„Войната в Украйна е нещо безпрецедентно.
„Хората са  дълбоко травмирани. Персоналът,  когото познавам хората, с които служа от известно време, наистина полагат усилия да се примирят с това. Но ние сме тук, за да се подкрепяме взаимно. Нашето служение е изградено около нашата верска идентичност. Тя е нещо толкова централно и ни кара да преминаваме през тези наистина трудни времена.
 
„Често си мисля: „Какво бих правил без моята вяра в такива моменти?“ Защото именно вярата ви помага да станете, помага ви да заспите и да се справите с мащаба на ситуацията, с която светът се бори.
 
„Нашите по-мобилни жители също раздават помощи. Те посрещат камионите с хуманитарна помощ, когато пристигат и отнасят предмети до домовете на уязвимите хора. Миналия уикенд нашите доброволци от Харков доставиха консерви, зеленчуци, хляб, тоалетна хартия и пелени на хора, които не могат да напуснат домовете си, включително току-що родила жена. В зона на война това е акт на невероятна смелост.
 
„Ние сме толкова горди с нашите обитатели на приюта. Много от тях имат собствени нужди по отношение на тяхното физическо и психическо здраве и минали травми. Някои са изправени пред стигма и дискриминация в резултат на това, че са бездомни, но все още имат силата да помогнат на хората, които най-много се нуждаят от това. Доброволчеството и съвместната работа на нашите клиенти и потребители на услуги е истинско отражение в духа на нашия основател свети Винсент.
 
"Нашите мисли и молитви са с нашия украински персонал и доброволци, включително обитателите на приюта. Тяхната смелост и всеотдайност правят нашата хуманитарна работа възможна."
 
Източник: Premier Christian News
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg