Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пайви Расанен оневинена

Main Pic
Публикувана: 29.03.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 506
Коментари: 0
Финландският окръжен съд освободи депутата Пайви Расенен и епископ Юхана Похйола от всички обвинения в омраза във връзка с техните убеждения относно сексуалността.
 
Бившият министър на вътрешните работи на Финландия беше изправена пред шест години затвор за това, че публикува в Туитър стих от Библията, описващ хомосексуалността като срамна. Това се случи през 2019 г.
 
Тя също така сподели своите мисли за брака и сексуалната етика по време на радиодебат през 2019 г. и в брошура през 2004 г.
Епископ Юхана също беше обвинена за издаване на брошура на Расенен.
 
Историята можете да си припомните тук.
 
Но съдът единодушно реши да отхвърли всички обвинения срещу нея, с аргумента, че „не е работа на окръжния съд да тълкува библейски понятия“.
 
Пол Коулман, изпълнителен директор на ADF International, правната организация, представляваща г-жа Расанен, коментира, че решението е голяма победа за свободата на словото в цяла Европа.
 
„Съдът дава да се разбере, че няма правомощия да тълкува библейски понятия“, каза той.
 
„Той също така призна, че това, което е заложено тук, е способността да се изразяват християнските вярвания за природата на мъжа и жената, за брака и за човешката сексуалност, което е основно за християнската вяра и трябва да бъде защитено.“
 
В изявление след победата си, Пайви Расанен каза, че е благодарна на съда, че е признал "заплахата за свободата на словото".
 
„Чувствам, че тежестта е свалена от раменете ми, след като бях оправдана. Въпреки че съм благодарна, че имах този шанс да отстоявам свободата на словото, се надявам, че това решение ще помогне да не се наложи други да преминат през същото изпитание."
 
Прокуратурата е осъдена да заплати над 60 000 евро съдебни разноски и има седем дни да обжалва решението.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg