Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вълна от тероризъм в Израел

Main Pic
Публикувана: 30.03.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1046
Коментари: 0
Във вторник вечерта Израел претърпя третата си голяма терористична атака в рамките на осем дни. В джамиите в Израел представители на терористични организации официално твърдят, че до 9 юли ще направят всичко възможно да унищожат Израел.
 
Подобни прояви на тероризъм с толкова жертви не е имало от 2000 г. съобщава Амир Царфати от Behold Israel.
 
Палестински въоръжен мъж на мотоциклет открива огън в претъпкания централен израелски град Бней Брак. Терористът убива петима израелци, включително арабски полицай. Израелската полиция заяви, че е успяла да застреля терориста и да предотврати много по-сериозна атака.
 
Атаката беше втората масова стрелба от дни. В град Хадера, на около 30 мили северно от Тел Авив, двама палестински араби убиха двама и раниха четирима в неделя. Ислямска държава пое отговорност за стрелбата.
 
Само дни по-рано израелски арабин, който по-рано е осъждан за опит да се присъедини към ISIS, уби четирима при нападение с нож.
 
Хиляди израелци се събраха на погребения в цялата страна. Стотици скърбят за 19-годишна гранична полицайка, убита при една от атаките, а израелският министър на образованието присъства на погребението на жертвите на друга атака.
 
„Четирима души бяха брутално убити от кръвожаден убиец, само поради причината, че са евреи“, коментира израелският министър на образованието Ифат Шаша Битон.
 
Хиляди израелци се събраха по улиците във вторник вечерта, призовавайки за повече полицейски действия след смъртоносната стрелба.
 
По време на атаките са загинали единадесет израелци и това е най-голямата вълна на терор, която Израел преживява от години.
 
За да се справи с вълната от терористични атаки, израелският премиер Нафтали Бенет свика спешна среща на висши служители по сигурността и в национално обръщение каза на израелците, че Израел ще се справи въпреки вълната от терор, заляла страната.
 
"Граждани на Израел, това са трудни дни," каза Бенет. "На всеки няколко години държавата Израел се справя с вълна от тероризъм. След период на затишие, има вълна от насилие от страна на онези, които искат да ни унищожат... ние сме изправени пред труден период. Имаме опит в справянето с тероризма от самото начало на ционизма. Те не ни сломиха тогава и няма да ни победят сега."
 
Никоя палестинска терористична група не е поела отговорност за стрелбата във вторник в Бней Брак. Хамас похвали атаката като „героична операция“, но не пое отговорност. Снимки в Туитър показват как араби в Газа раздават бонбони, за да отпразнуват кръвопролитието.
 
Привържениците на "Хизбула" в Ливан танцуваха по улиците и развяваха знамена, за да отпразнуват последната атака, довела до убийството на евреи.
 
Атаките са планирани преди мюсюлманския месец Рамадан, когато често се наблюдава нарастване на терористичните нападения. Освен това наближава годишнината от миналогодишната война с "Хамас" в ивицата Газа.
 
Ново проучване, публикувано от базирания в Рамала Палестински център за политически проучвания, включва отрезвяващи констатации. В него се установява, че 44% от палестинците казват, че най-ефективният начин за "прекратяване на израелската окупация и изграждане на независима държава" е "въоръжена борба", а 24% са избрали "народна съпротива", евфемизъм за спорадични терористични атаки. Само 25% са избрали преговорите като възможен вариант.
 
Библията призовава вярващите по света да не забравят да се молят за мира в Израел.
 
 Източник:Behold Israel
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg