Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Невидимият духовен свят

Main Pic
Публикувана: 30.03.2022
Автор: Димка Тенева
Прочетена: 577
Коментари: 0
Какво се случва в живота ни, какво преживяваме в душата си, често зависи от нашия фокус – дали той е Исус, обстоятелствата или това, което преживяваме. Трябва да си признаем, че понякога е много трудно да поддържаме фокуса си върху Исус, защото това, което преживяваме ни е ударило доста силно. Борба си е!
 
Апостол Петър излезе от лодката и тръгна по водата, но в един момент премести фокуса си от Господ Исус и започна да наблюдава вятъра и бурята. Това беше моментът, в който той започна да потъва. 
 
Ако това, което преживяваме успее да грабне вниманието ни, ние вече сме се фокусирали върху „водата под нозете ни“, върху „бурята“ или „силния вятър“, който иска да ни повали. Това си е духовна борба и понякога изисква много усилия, за да не се поддадем.
 
Какво се случва, когато преместим фокуса си от Исус и го насочим някъде другаде? Ние ставаме лесна мишена за дявола и той започва да атакува вярата ни, да ни всява съмнения, да руши нашите взаимоотношения; да ограбва финансите ни; да потиска душите ни и да се опитва да унищожи живота ни. Затова е критично важно да разпознаваме предупредителните знаци на всяка духовна атака.
 
Често пъти се сблъскваме с най-силните атаки, точно преди някое наше голямо постижение или след голяма победа. Трябва да помним, че това са моменти, в които сме много уязвими.
 
Когато по едно и също време започнат да ни се случват много негативни неща – бизнесът ни да запада; съкращават ни от работа; колата се поврежда; електроуредите се развалят; всички в семейството се разболяват, вероятно сме под духовна атака. Целта на тази атака е да ни предизвика да преместим фокуса си от Исус и да го насочим към проблемите и трудностите – финансови лишения; душевни преживявания; наранявания или отхвърляне. Ако дяволът успее да ни накара да се притесняваме, ние ще започнем да вземаме решения диктувани от появили се възможности, а не от Божието водителство.
 
В такива моменти може да се появи някаква възможност, но тя може да не е помазана. Не всяко „добро“ предложение е от Господа. Дяволът може да ни предложи най-добрите „оферти“. Той се е опита да отклони дори Исус от целите, които имаше, като му предложи всички царства и начин да избегне кръста.
 
Нашият враг може така да направлява обстоятелствата, че да ни предложи това, което ни липсва или търсим, но в най-уязвимия момент от нашия живот. То може дори да изглежда като отговор от Господа. Но в същото време ни открадва това, което има най-голямо значение за нас. 
 
Нека помним, че дяволът използва два момента в нашия живот – когато сме уязвими на изкушения и когато нямаме нищо или имаме всичко.
Затова, трябва да сме бдителни и да стoим близо до Господа и в добри, и в лоши времена. Дали сме в сезон, когато нещата се развиват добре или сме в сезон, когато нищо не върви както трябва, Бог ни е обещал да снабдява всички наши нужди, според своите богатства в слава, когато първо търсим Него и Го почитаме.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg