Петък, 20.05.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

ОЕЦ с втора пратка помощи за Украйна

Main Pic
Публикувана: 01.04.2022
Автор: п-р Румен Борджиев
Прочетена: 704
Коментари: 0
От името на УС на ОЕЦ искам да изкажа най-сърдечна благодарност на всички църкви и вярващи, които участваха в акцията по събиране на средства за закупуване на храна за Украйна.
 
Днес, петък, 1 април, предстои изпращането на втория камион с храни до гр. Чернивци, Западна Украйна. Пратката включва памперси, медикаменти и храни, които са под формата на консерви. Идеята е да могат лесно да бъдат ползвани и при най-екстремни условия от хора, които не се намират в уюта на домовете си, а евентуално са навън, без дом или подслон.
 
В сутрешния си блок  bTV  излъчиха на живо репортаж от складовете с дарението преди камионът да бъде натоварен и да потегли, както и кратко интервю във връзка с инициативата.
 
Нека се молим, Бог да благослови транспортиранете на товара, както и всички, до които ще достигне. Камионът ще потегли в ранния следобед и се надяваме до 50 часа да успее без проблеми да достигне до бедстващите хора в Украйна, които отчаяно се нуждаят от помощ.
 
На 18 март беше доставена първата част от хуманитарната помощ за страдащите хора в Украйна, събрана чрез дарителската инициатива на ОЕЦ „Хуманитарен фонд за Украйна“. Общо 14 тона с продукти от първа необходимост на стойност 92 400 лева е разпределена на територията на страната чрез мрежите на местни евангелски църкви. 
 
Кампанията продължи, въпреки че обявеният краен срок беше 28 март!
Вярващи от различни евангелски църкви в страната продължиха да се включват с целево дарение на посочената сметка, а общата натрупана сума се използва отново за продукти от първа необходимост. В момента българските църкви  показват съпричастност и любов към братята и сестрите в най-тежките райони на Украйна! 
 
Всеки, който желае да помогне, може да изпрати дарение до
Обединени евангелски църкви в България
Райфайзенбанк | SWIFT/BIC: RZBBBGSF
IBAN: BG33 RZBB 9155 1068 0199 18
Основание: Дарение за Украйна
 
Искам от името на УС на ОЕЦ да изкажа сърдечна благодарност към всички църкви и вярващи, които се включиха в дарителската кампания по набиране на средства за изпращане на хуманитарна помощ за Украйна. Благодарим и на всички доброволци, които се включиха в реализиране на това богоугодно дело.
 
След приключване и на последните плащания, ОЕЦ се ангажира да даде точен отчет по дарителската кампания.
 
Нека заедно останем в молитва за прекратяване на войната, както и за всички страдащи и бежанци.

п-р Румен Борджиев

Председател на УС на ОЕЦ

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg