Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църквата в Либия с призив за молитва

Main Pic
Публикувана: 04.04.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 539
Коментари: 0
Християните в Либия молят вярващите по света за застъпническа молитва, докато се борят да запазят достъпа до своята Обединена църква (Unity Church) в Триполи, Либия, Северна Африка.
 
Църквата е създадена от емигранти християни през 1962 г. и е една от петте деноминации, признати от правителството.
 
Когато помещенията им са отнети от бившия режим на Кадафи през 70-те години на миналия век, ръководството на църквата наема сграда от правителството върху земя, която е била отчуждена от други собственици.
 
Повече от 50 години църквата и три други протестантски мултинационални деноминации използват тази сграда.
 
Правителствена комисия от 2011 г. връща много отчуждени имоти на първоначалните им собственици, като сградата, използвана от Union Church, е върната на наследниците на първоначалния собственик.
 
През декември 2020 г. те подават молба за изгонване на членовете църквата, като съдът разпорежда изгонването след изслушване на 15 февруари 2022 г.
 
Unity Church се опитва да постигне споразумение с новите собственици да продължат да наемат сградата за една година и след това да я купят.
 
Те са събрали пари за първоначална вноска, но срещат трудности при прехвърлянето на средствата в банката на собствениците.
 
Те обжалват присъдата, за да спечелят време за разрешаване на банковите проблеми.
 
Unity Church отправя призив за молитва за членовете и ръководството на различните конгрегации, използващи сградата, за да познаят Божия мир и водителството на Светия Дух.
 
Нека се молим правителството на Либия да предостави на Unity Church съществуваща празна сграда, която да се използва за поклонение (както се случва, когато сградата им е конфискувана през 70-те години)
 
Също така Господ да даде възможност на църквата да закупи подходяща църковна сграда (или съществуващата, или друга сграда).
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg