Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Деканът на Богословска семинария убит в Буча

Main Pic
Публикувана: 04.04.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2135
Коментари: 0
Киевската славянска евангелска семинария потвърди, че тялото на декана Виталий Виноградов е открито в града, където руските войски са обвинени във военни престъпления срещу цивилни.
 
Малката духовна семинария в Киев (Украйна) потвърди, че един от няколкостотинте души, намерени мъртви в община Буча, е бил декан на тяхната богословска институция.
 
„Виталий Виноградов, нашият скъп брат и колега, беше намерен мъртъв в Буча. Нямаме думи, с които да изразим скръбта на нашите сърца. Той много ще ни липсва!”, се казва в съобщение, споделено на страницата на семинарията във Фейсбук.
 
След като си възвърнаха контрола над северните покрайнини на столицата Киев, украинските власти обявиха през уикенда, че са открили над 410 тела на цивилни по улиците на Буча и други градове. Някои от тях са открити в масови гробове.
 
Организацията на обединените нации заяви, че трябва да започне разследване на военни престъпления в Украйна.
 
Според CNE News, Славянската евангелска семинария в Киев се фокусира върху обучението на учители, които да преподават върху Библията, за да образоват служителите на украинските църкви и е свързана с Теологическата семинария в Осака (Япония).
 
Виталий Виноградов е завършил Киевския библейски институт и Евангелската богословска семинария, съобщава Baptist News.
 
Източник: CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg